O mare provocare la adresa lumii ortodoxe: Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, transformată în moschee, în urma unui decret al lui Erdogan! Mai respiră Europa creștină?

Patriarhia Română susține păstrarea statutului de muzeu pentru Basilica Sfânta Sofia din Constantinopol!
Purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas: “Hagia Sophia este un monument al patrimoniului mondial… Multe ţări – culminând cu intervenţia Departamentului de Stat al SUA – au subliniat acest aspect, îndemnând Turcia să nu facă paşi care ar crea o prăpastie emoţională imensă între creştinii din întreaga lume şi Turcia”.

Mike Pompeo, șeful diplomației americane: “Îndemnăm Guvernul Turciei să menţină Hagia Sophia ca muzeu, ca pe un exemplu al determinării sale de a respecta tradiţiile religioase şi istoria diversă care au contribuit la formarea Republicii Turce şi să asigure în acelaşi timp că va rămâne accesibilă tuturor”.
Patriarhul Kirill: “O amenințare la adresa Catedralei Sfintei Sofia reprezintă o amenințare la adresa spiritualității și istoriei noastre”.

de Florin Palas


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?