Din nou educație online? Ministrul Educației: “Sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Nu e cazul de situație normală. Unii elevi vor fi la școală, unii vor studia online”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, la Digi 24, că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. ”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a declarat ministrul.

Ministrul Educației: Sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Nu e cazul de situație normală. Unii elevi vor fi la școală, unii vor studia online

Conform lui Anisie, unul dintre scenariile luate în calcul era să înceapă școala normal, ”dar nu e cazul de situație normală”, iar dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continue învățarea online, informează Active News.

Referitor la nemulțumirile exprimate de elevi în legătură cu educația online, ministrul a declarat că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori, ”pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”. Pentru a preîntâmpina această situație, zilele trecute a fost lansată o petiție online care a adunat deja peste 5.000 de semnături. Aceasta cere redeschiderea școlilor și stoparea așa-zisei „școli online”. Semnatarii petiției explică, cu argumente, de ce școala online”  este un pseudo-act educațional, considerând că folosirea în exces a tehnologiei nu aduce niciun plus educației,  ba chiar îi dăunează, transmite Active News.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Author: Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns