Mancurții care fug de steagul României, precum dracul de tămâie

Mancurții care fug de steagul României, precum dracul de tămâie

Mancurții care fug de steagul României, precum dracul de tămâie

De aproape o săptămână, în fiecare seară un mic grup de ieșeni se adună de la ora 18:00 în Piața Unirii din Iași pentru a-și exprima nemulțumirea față de legea carantinării și prevederile de inspirație nazistă cuprinse în respectivul proiect legislativ.

Numărul mic și expunerea mediatică aproape ca și inexistentă îi face să nu fie prea vocali, mesajul lor ajungând destul de greu la restul populației, care fie îi privește indiferentă, fie cu dispreț… Mai există și o categorie de oameni care se amuză copios atunci când trec prin piața centrală a Iașului, aruncând priviri zeflemitoare la adresa celor care au ales să iasă în Piața Unirii pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la legea carantinării.

Însă punctul culminant al fenomenului mancurtizării manifestat într-o formă destul de gravă îm Piața Unirii din Iași l-am constatat când doi cetățeni, o femeie și un bărbat, posibil un cuplu, stăteau cu măștile pe figură pe o bancă de lângă Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe o căldură înăbușitoare. În spatele lor, sus, pe monument, era un steag tricolor și o pancartă cu un mesaj cu care o doamnă destul de în vârstă vine zilnic în fiecare seară în Piața Unirii.

La un moment dat, bărbatul se ridică și de sub mască, curgându-i transpirația pe față, ne aruncă următoarele vorbe:

“-Domnilor, nu puteți lua steagul acela din spatele băncii noastre? Că se uită lumea de la terasă și cea care trece prin piață la mine ca la tâmpiți!”

Inocularea sistematică în ultimele trei decenii în România a “rușinii de a fi român”, tot felul de tertipuri și de propagandă lansată special cu scopul de a te rușina că ești român, au mancurtizat o bună parte a populației actuale din România. Tinerii se rușinează mulți dintre ei să țină drapelul național în mână în public, ba uite că din păcate chiar și dintre cei mai bătrâni reacționează identic, precum mancurții.

Tot ieri am văzut din păcate cum un polițist a oprit în trafic o femeie pentru că avea tricolorul pus pe mașină… Pe ce lume trăim fraților? Asta-i deja o stare foarte gravă de mancurtizare a populației, o situație atât de groaznică încât ar trebui să ne pună foarte serios pe gânduri: de la cel cu țâța-n gură, pân’ la cel cu barba sură…

Fandel Mihai


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns