Cine vorbea de comunism

În toate campaniile sale, Klaus Iohannis, nu a ratat nici o ocazie să-şi acuze adversarii că put a „comunism”, ultima sa declaraţie, cea de la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai liberalilor, fiind de-a dreptul obraznică: „Am cîștigat greu. Dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”!

Această declaraţie ne-a adus aminte de un document care a fost trecut pe nedrept cu vederea, întocmit în 11 iunie 1987, după o inspecţie la Şcoala generală nr. 2 din Agnita, judeţul Sibiu, unde preda fizica „tovarăşul profesor Iohannis Klaus Werner”, aşa cum se scrie în Procesul-verbal întocmit de prof. Bucuţa Ana Maria.
Klaus Iohannis era profesor de fizică în micul oraş Agnita, dar, aşa cum se consemnează în documentul de mai jos, era preocupat şi de „orientarea ideologică-politică în realizarea sarcinilor educative” ale elevilor de clasa a VI-a! În acest sens, „Tovarăşul profesor s-a evidenţiat prin interesul pentru realizarea unei concepţii materialist-didactice despre lume şi viaţă la elevi”! Din acest document mai aflăm că „tovarăşul profesor Iohannis” era nu numai dirigintele unei clase, ci şi „comandant-instructor de pionieri”:

„Tovarăşul profesor Klaus Iohannis” a primit nota 10 la inspecţia şcolară din 11 iunie 1987, fiind apreciat de inspectorul şcolar, recomandîndu-i-se „să acţioneze şi în continuare pentru perfecţionarea profesională şi politico-ideologică”!

Pentru cineva care era apreciat în 1987 că îndoctrina corespunzător elevii de clasa a VI-a cu ideologia comunistă şi cu concepţiile materialiste despre viaţă, atitudinea „anticomunistă” de azi pare, mai degrabă, o ipocrizie, căci nu Klaus Iohannis este cel mai îndreptăţit să acuze pe cineva că pute a comunism, din moment ce dumnealui nu a fost vreun disident anticomunist, ci, din contră, deşi era doar un profesor de fizică, se vede treaba că era şi un bun propagandist al ideologiei comuniste!

Ca să-l cităm chiar pe Klaus Iohannis, „un iz de comunism tot mai simțim” şi la dumnealui, mai ales că, în 2009, la Grivco, se pregătea să devină Prim-ministru, propus de PSD şi PNL, iar în 2014 se milogea de Victor Ponta, pe atunci şeful PSD, să-l numească vicepremier în guvernul condus de acesta!

Cu comunismul e ca şi cu usturoiul: oricît te-ai spăla pe dinţi, tot îţi pute gura. Aşa că, „tovarăşe profesor Iohannis”, lăsaţi-i pe alţii să vorbească de anticomunism, nu o luaţi pe urmele lui „Petrov”, că, uite, nu se ştie ce mai iese la iveală din trecut!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns