Ieșeni în stradă împotriva legii carantinării

Ieșeni în stradă împotriva legii carantinării

Ieșeni în stradă împotriva legii carantinării

Duminică, 19 iulie 2020, de la ora 18:00, în Piața Unirii din Iași au ieșit aproximativ 30 de ieșeni să se exprime împotriva legii carantinării: mulți dintre cei prezenți duminică făceau parte din familii tinere, cu copii mici, alertați de prevederile unei legi care le aduc aminte românilor de perioada stalinistă, când drepturile și libertățile omului erau și atunci abuziv restrânse sub niște pretexte la fel de absurde.

Tinerii ieșiți duminică în piața centrală a orașului Iași ne-au mărturisit că ar fi ieși și ei în fiecare seară în piață de la ora 18:00 dacă s-ar fi putut “rupe” de la locurile lor de muncă. S-a discutat despre pericolele ascunse și abuzurile care se pot înfăptui de către autorități la adăpostul unei asemenea legi.

Toți erau nemulțumiți de cum au gestionat la nivel național autoritățile din România această criză provocată de coronavirus, susținând că mare parte din neîncrederea de care se “bucură” actualul guvern este generată tocmai de măsurile guvernamentale care se băteau adesori cap în cap și de minciunile livrate cu generozitate și nesimțire de către reprezentanții guvernului și ai altor instituții publice ale statului român, renunțându-se inexplicabil în unele cazuri aproape total la transparență în ceea ce privește anumite probleme de interes public.

Când ești mințit în mod constant și simți din ce în ce mai mult că ți se ascund lucruri care țin de siguranța ta și a familiei tale, cum să mai poți avea încredere că guvernanții și instituțiile publice subordonate acestora îți vor binele? Cam acestea erau întrebările și îngrijorările care stăteau pe buzele ieșenilor ieșiți duminică seara în piață…

La cârma României avem doar gunoaie. Gunoaiele nu ne pot conduce, cel mult ne pot doar îmbolnăvi!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns