Sute de persoane au protestat la Bruxelles și Madrid împotriva „dictaturii sanitare” și a „corona-circului”, cerând „Libertate”

Parlamentul European / Bruxelles

Peste 200 de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva restricțiilor impuse de autorități sub pretextul coronavirusului, după ce purtarea măștii a devenit obligatorie din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Corona-circ”, „corpul meu, alegerea mea”, „Lăsați-ne să respirăm!”, „Masca este un fel de cenzură, o botniță a popoarelor”, „Nu dictaturii sanitare!”, „NU fricii și minciunilor din mass-media! DA libertății de a respira, a surâde și a trăi!” se putea citi pe pancarte.

Sute de oameni au protestat la Bruxelles și Madrid împotriva „dictaturii sanitare” și a „corona-circului”, cerând „Libertate”

Nemulțumirile manifestanților erau îndreptate împotriva restricțiilor sanitare care încalcă drepturile omului, împotriva impunerii de a purta mască și împotriva obligativității vaccinării, informează Active News.

„Nu virusologii și medicii vor dicta regulile în țara noastră!”, a declarat pentru AFP Michel, unul dintre protestatari. El a spus că nu mai suportă „să fim luați drept copii”.

Manifestanții au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst, unul dintre membrii cei mai vizibili ai echipei de experți consultate de guvernul Belgiei în legătură cu pandemia, și care se află de asemenea în colimatorul militanților flamanzi de dreapta pentru luările sale de poziție stângiste pe diverse subiecte de actualitate din societate. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns