Pentru un colț de ziar. La ce oră ți se stinge amurgul TÂLHARULE?(1)

Foto: magazincritic.ro

…nu m-am gândit să atac atât de frontal.

Am făcut multe analize la viața mea pe astfel de elemente și împrejurări, uneori reușind desființarea lor chiar. E drept nu de cele mai multe ori. Este aici un defect al condiției umane care s-a tot dezvoltat, la întrecere cu piramidele egiptene parcă. Nu bag mâna în foc să fie ceva de sorgintea ozn, dar ceva legat de necuratul se prea poate să fie. Tâlharul de azi este un efect al condițiilor de viață, probabil familia monoparentală jucând un rol determinant. Rămasă de la 9 ani fără tată, este crescută de mamă, linia fiind condiții de viață contra învățătură și cumințenie. Toate astea s-au împăcat într-un sipet, care niciodată nu a fost văzut de mamă ca o cutie a Pandorei. Sunt semne că dinspre alții(Dorina M) se mai arunca mănușa, dar oarbă parcă, mama a continuat să bage cărbuni în locomotivă, combustia dând viteza expansiunii sociale și profesionale. Când am apărut în viața lor, iulie 1999, am căutat rezerva streinului care se așează la galerie să poată urmări toate spectacolele, dar să și pot observa cruciadele demersului unei evoluții pe care o țintisem. Boala m-a ținut relativ departe de conflicte, dar timpul nu a jucat cu mine. Am rămas pe acea vatră timp de 18 ani, din care ultimii 15(august 2002-iulie 2017) sub auspiciile căsătoriei. Da, la Ana(cum îmi place mie să zic, cea din Scrisoare către DUMNEZEU, una dintre cărțile mele ei închinate) am avut tabla de șah pe care mi-am trecut prin creuzet darul asupra cuvântului; în 2011 am edificat pe o palmă de pământ cumpărată în 2001(când încă nu aveam actele oficiale pentru că divorțul de prima soție a curs mai târziu) o casă familială executată de familia tâlharului, dar neonorată conform înțelegerilor, abia în 2017 am scos o autorizație de continuare a lucrărilor, și acestea întrerupte în decembrie 2017. Din motive strict personale, am convenit să încheiem căsătoria prin divorț la notarul Cornelia Baba în iulie 2017, numai că, acolo sau făcut presiuni la partaj să semnez că nu am pretenții materiale.

Evident am refuzat.
Imediat, Tâlharul pe care îl întrevedeam de acum în 3D, deschide după mai multe presiuni, o acțiune în instanță privind evacuarea mea din locuință, în condiții speciale. Firesc instanța demonstrează calitatea de COPROPRIETAR, casa fiind bun comun al soților, și respinge inclusiv la Apel evacuarea mea din imobilul, oficial de acum bun comun ca efect al căsătoriei. Era 18 de ianuarie a lui 2018. Cu toate astea am părăsit locuința pentru că nu se mai putea conviețui. Dar, stupoare, TÂLHARUL pe numele lui ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, funcționar public la PREFECTURA Bihor, dimpreună cu soțul ei ROSMENTENIOUC BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN o conving pe Ana, aflată într-o reală fază de depresie și deteriorare a stării de sănătate, diabetică insulino-dependentă, și deschid ușa notarului public BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN unde edifică Actul Notarial cu numărul 43415/19/04/2018 prin care se realizează Intăbulare, drept de PROPRIETATE cu titlu de întreținere, dobândit prin Convenție, cota actuală 1/1,
ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, căsătorită cu
ROSMENTENIUC-BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN, ca bun comun
Nu știm dacă TÂLHARUL a fost doar funcționarul din Prefectura Bihor, ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, sau și notarul BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN, dar prin Actul Notarial 43415/19/04/2018, la Parte de SARCINI, sau Înscrieri privind dezmembrămintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garanție și sarcini iată ce este notat:
Întăbulare, drept de UZUFRUCT VIAGER sarcina întreținerii și drept de ipotecă legală pentru plata rentei în bani, corespunzătoare întreținerii neexecutate, conform art 2386, alin 4, Cod Civil, dobândit prin Convenție, cota actuală 1/1, BOGDAN ANA.
Ori…
aici e tâlhăria, noi neavând partajul efectuat conform prevederilor legale.
E tâlhărie ori nu e tâlhărie?
Cine răspunde?
Tu ce spui Cinstite care mă citești?

Marin Beșcucă, UZPR


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns