Reprezentantul OMS în România, Dr. Alexandru Rafila: “Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt – este utopic să crezi așa ceva.”

Purtatul măștii în cazul elevilor reprezintă o mare problemă și trebuie găsite mecanisme prin care elevii să poată respira, a declarat, joi, Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, scrie Libertatea. Fiecare școală din țară este particulară și trebuie să se ia măsuri în funcție de numărul de elevi, profesori și profilul școlii, a spus Rafila la Digi24, potrivit sursei citate.

Sursa foto: MedicHub

„O problemă legată e purtatul măștii la elevi. Trebuie să găsim un mecanism prin care elevii să poată să respire, să stabilim că în pauze ei stau în aer liber și stau fără mască. Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt este utopic să crezi așa ceva. Mai ales dacă este înghesuit într-o clasă cu 36 de elevi cu 72 de paravane separatoare, nu poți să desfășori o activitate care să țină cont de gradul de suportabilitate al copilului și atunci îl educi, dar și să-i faci un mediu favorabil”, a subliniat dr. Alexandru Rafila.

Cred că ar fi puncte de câștigat de Ministerul Educației dacă ar avea măcar acum în ceasul al 12-lea o strategie care să favorizeze aplicarea acestor măsuri benevole, a adăugat acesta.

Așa cum a anunțat R3Media, Alianța Părinților solicită Ministerului Educației ca purtarea măștii în școli să fie opțională, iar plexiglasul să dispară.

Raluca Oanță, R3Media


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?