Experiență traumatizantă la început de an școlar

Experiență traumatizantă la început de an școlar

Experiență traumatizantă la început de an școlar

Experiență traumatizantă ieri la început de an școlar: am fost și am filmat la două instituții de învățământ din județul Iași. Dacă la Liceul Economic 2 din Iași atmosfera a fost super civilizată și normală, la școala generală D.D. Pătrășcanu din Tomești situația a fost total anapoda, cu o atmosferă tensionată, cu vociferări și încercări de intimidare la adresa noastră, a celor care ne aflam pe domeniul public și încercam să ne informăm despre cum începe anul școlar.

E tot mai greu să faci jurnalism în ziua de azi, printre încercări de intimidare și de perturbare a activității pe teren. De când încercarea de documentare pe domeniul public a devenit interzisă în România? Am fost asaltați cu tot felul de reproșuri sub tot felul de pretexte, încă de când abia ne-am apropiat de gardul școlii. De ce ceea ce este absolut normal la Iași la o instituție de învățământ din oraș, nu poate fi normal și la Tomești?

Și mai ciudat a fost faptul că pentru o notificare din partea unui părinte prin care nu își acordă consimțământul pentru măsurile aberante propuse de ministra învățământului pentru copii în școli ( n.r. “pepsiglas” & comp.) a primit număr de înregistrare și ștampilă doar de la Liceul Economic 2 din Iași, iar la școala generală D.D. Pătrășcanu din Tomești i s-a refuzat și aplicarea ștampilei pe document sub pretextul că “școala nu are ștampilă” (n.r. !!??), spunându-i-se că e suficient doar numărul de înregistrate, un număr pe care după cum știm mulți dintre, îl pot face unii “pierdut” oricând prin instituțiile din România.

Iată câteva fragmente din respectiva notificare depusă și înregistrată de respectivul părinte la două unități de învățământ din județul Iași, Liceul Economic 2 din Iași, respectiv școala generală D.D. Pătrășcanu din Tomești:

“Vă NOTIFICAM ca NU ne DAM CONSIMTAMANTUL pentru :

1.OBLIGATIVITATEA PURTARII MASTII DE CATRE COPIL. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fara nicio constrangere, de a se putea exprima liber si fara afectarea biologoca, psihologica si emotional afectiva  a acestuia.

Purtarea mastii de catre copii, permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezinta un act de tortura si rele tratamente aplicate minorilor, mai ales prin ingreunarea procesului de respiratie libera, corecta si completa. Nu exista nici o garantie asumata si prezentata de catre autoritati cu privire la riscurile sau reactiile adverse ale purtarii mastii de catre copii, permanent, timp de mai multe ore consecutiv.Masca aduce atingere procesului de invatare si exprimare, astfel incat ascunde mimica fetei, afecteaza pronuntia si altereaza procesul educational.Masurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor si implicit asupra viitorului acestora, prin savarsirea abuzului emotional de inducere a starii de frica atat fata de o eventuala imbolnavire proprie, cat si de a se face vinovat de imbolnavirea altora.”

Am asistat ieri din păcate la deschiderea anului școlar la niște scene absolut grotești. Cu copiii răpiți practic de lângă părinții care le-au dat viață și i-au crescut cu grijă, atenție și cu dragoste, și încarcerați ca pe vremea lagărelor de tristă amintire din cel de-al doilea război mondial. Unde ați văzut voi mă jigodiilor din fruntea României copii legați cu funii prin supermarketuri, acolo unde se pot duce de mână cu tot cu părinții lor?

Cei din actuala guvernare au confiscat până și școlile! Nu mai sunt instituții publice, ci le-au transformat în instituții private, în închisori, conduse de cele mai multe ori de oameni numiți politic tocmai de partidul aflat la guvernare! Cum să interzici accesul părinților în școli?

Culmea nesimțirii de ieri au reprezentat-o însă imaginile cu copii legați cu funia și purtați ca pe niște vite prin curtea școlii. Ce rost are să te mai duci la școală dacă acolo te reduc tot la stadiul de vită legată cu funia?

Și-au bătut joc de prima zi de școală pentru copii...


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?