Ioan Aurel Pop: “Se lucrează sistematic la eradicarea urmelor identității noastre… Latina a mai fost interzisă în perioada proletcultistă, de prin anii ’50 ai secolului trecut”

Profesorul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, spune într-un interviu acordat revistei Q Magazine, că începe să creadă „că se lucrează sistematic la eradicarea urmelor palpabile ale identității noastre. Latina a mai fost interzisă în perioada proletcultistă, de prin anii ’50 ai secolului trecut, atunci când trebuia să fim slavi, frați cu marea putere de la Răsărit. Dacă este un demers făcut de mișcările globaliste, anarhiste, neomarxiste, „progresiste” etc., atunci faptul devine foarte grav”.

De asemenea, „s-a văzut lesne și în Europa că experimentele dese și radicale, rupte de orice legătură cu tradiția, devin păguboase și riscante. Modernizarea nu poate să însemne schimbare permanentă și nici renunțare la anumite principii pedagogice verificate de secole”, arată președintele Academiei Române în finalul interviului acordat revistei Q Magazine.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?