Discriminare în cea mai pură formă? În aceste zile, la Iași are loc un mare TÂRG, la care sunt așteptați mii de oameni, într-un spațiu închis. Organizatorii afirmă că „restricțiile din ultima perioadă” nu li se aplică

Zilele acestea, România este bulversată de blocarea pelerinajului de Sfânta Parascheva, eveniment așteptat de sute de mii de oameni, anual.  Imaginile cu oameni legitimați la intrarea în Curtea Mitropoliei au făcut înconjurul țării și al întregii lumi creștine.

De altfel, restricțiile impuse de autorități au născut proteste pașnice la Iași și la București și reacții ferme ale Bisericii Ortodoxe Române. Ierarhii Bisericii consideră măsurile adoptate de stat drept discriminatorii și disproporționate.

Acum, a ieșit la iveală un fapt care poate alimenta suspiciunile credincioșilor că au fost tratați discriminatoriu de către autorități. Astfel, în perioada 13-18 octombrie, care se suprapune parțial cu cea a pelerinajului de Sfânta Parascheva (8-14 octombrie), la Iași are loc un mare târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil 2020.

Evenimentul se desfășoară în spațiu închis, la Sala Polivalentă din localitate. Mii de oameni din întreaga Moldovă sunt așteptați la acest târg, care, ca și pelerinajul de Sf. Parascheva, are loc anual.

Deși are loc în aceeași perioadă, în aceeași localitate ca și pelerinajul, acest mare târg comercial nu este afectat de nicio restricție a autorităților, așa că sunt așteptați clienți din toate zonele țării.

„Târgul nu intră sub incidența restricțiilor care s-au impus in ultima perioada și se deschide de marți până duminică in intervalul orar 10:00-20:00”, au anunțat chiar organizatorii pe pagina oficială a evenimentului. Intrarea este liberă, mai spun organizatorii, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de un act de identitate.

„Restricțiile din ultima perioadă” fiind o referire la interdicțiile aplicate pelerinajului de Sfânta Parascheva.

Mihai Șomănescu, R3Media


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?