Dr. Mihaela Secară, în Piața Universității: Masca nu ne mai poate ajuta acum. La gradul de răspândire al virusului în populație, toată lumea îl va lua. Trebuie să trăim cu el! Video

La protestul de sâmbătă din Piața Universității, a luat cuvântul și doamna doctor Oana Mihaela Secară, fost manager al Spitalului Muncipal din Onești. În cadrul discursului său, doamna doctor a explicat de ce măsurile de carantinare nu mai au niciun efect. Argumentul său este legat de faptul că virusul va rămâne cu noi pentru mult timp, ca și gripa și că liderii țărilor trebuie să spună asta oamenilor, informează R3Media.

„N-am s-o numesc pandemie sau epidemie, ci „criza corona”. Deocamdată, statisticile care s-au făcut pe principii care nu sunt corecte.

Am să spun un adevăr dureros, dar trebuie spus: criza corona e o criză de asumare, nimeni nu-și asumă să iasă în fața națiunii și a națiunilor, pentru că este o criză la nivel global, să spună așa: fraților, dragilor, uitați-vă în ochii mei. Nu avem unde să ne ascundem de acest virus, virusul va intra în contact cu toată lumea, indiferent că este om simplu sau ministru, pentru că așa se transmite el.

Este neplăcut, dar este adevărat, pentru că transmisia virusului face ca până când nu ia toată lumea contact cu el, să nu se oprească acest fenomen.

Cea mai simplă analogie pe care o putem face și ne putem da seama ce trebuie să facem este gripa sezonieră. Deci, dacă vrem să înțelegem ce se întâmplă ne uităm la gripa sezonieră.

Dacă este cineva care să spună că n-a intrat niciodată în contact cu virusul gripal, minte. Nu există așa ceva. Așa se va întâmpla și cu coronavirusul. Un alt adevăr care trebuie spus: virusul nu va dispărea. Unde să dispară? Acest virus, ca și virusul gripal, permite mutații. Și al treilea adevăr dureros: acest virus va permite mutații, în fiecare sezon sau două sezoane sau la doi ani de zile. Ne vom întâlni cu el ca și cu virusul gripal.

Concluzia: trebuie să trăim cu el! Trebuie să găsim măsuri serioase, bazate pe logica medicală, pe rațiune, nu măsuri luate în pripă sau luate emoțional”, a spus ea. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?