Twitter a suspendat conturi false ale unor votanți de culoare pro Trump. Ce mesaje răspândeau?

Twitter a suspendat o rețea de conturi care pretind a fi deținute de susținătorii de culoare ai lui Donald Trump și a campaniei sale de realegere, a declarat marți rețeaua de socializare, informează The Guardian

Compania investighează activitatea a astfel de conturi și poate suspenda conturi similare dacă se constată că încalcă politicile sale, a spus un purtător de cuvânt.

Washington Post a raportat mai întâi ancheta, citând mai mult de o duzină de conturi care utilizează un limbaj identic, neautentic, inclusiv expresia: „DA SUNT NEGRU ȘI VOI VOTA PENTRU TRUMP !!!”

O examinare a unora dintre conturile suspendate arată că au folosit adesea imagini furate pentru a părea reale. Conturile pretindeau uneori că sunt deținute de veterani militari sau de membri ai forțelor de ordine, transmite Punct News.

Nu este pentru prima dată când Twitter trebuie să ia astfel de măsuri pentru conturi care pretind că sunt ale alegătorilor de culoare. NBC News a raportat, de asemenea, în august, operațiuni de ștergere a unor conturi false care pretindeau că sunt susținători ai lui Trump. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?