Prof. Dr. Dumitru Dulcan, despre abuzuri în pandemie, mască și școala online: “Nu-mi pretinde ceea ce eu, ca medic și om de știință, știu că NU ARE RAȚIUNE. Școala online nu poate deveni singura formă de instruire…”

Euro Informatica

„Nu mă abuza și nu-mi pretinde ceea ce e dincolo de ceea ce eu, ca medic și ca om de cunoaștere științifică, știu că nu are rațiune”, spune renumitul medic neurolog și filosof, prof. dr. Dumitru Dulcan, invitat în emisiunea Medika Special” de la Medika TV. Profesorul Dulcan a a vorbit despre obligativitatea purtării măștii, despre abuzurile care au avut loc în ultimele luni, în special cele asupra vârstnicilor, dar și despre școala online, transmite Active News.

Reputatul prof. dr. Dumitru Dulcan, despre abuzuri în pandemie, mască și școala online: Nu-mi pretinde ceea ce eu, ca medic și om de știință, știu că NU ARE RAȚIUNE. Școala online nu poate deveni singura formă de instruire

„Nu mă simt confortabil cu masca. Dar astea sunt regulile și legea. Eu sunt un om civilizat și respect legea, câtă vreme nu se face abuz. Nu mă abuza și nu-mi pretinde ceea ce e dincolo de ceea ce eu, ca medic și ca om de cunoaștere științifică, știu că nu are rațiune. Deocamdată respect legile, dar vom vedea până când și până unde vom merge. S-ar putea ca mulți infractori să se ascundă după masca asta, și asta nimeni n-a gândit-o. Dacă nu poți să distingi pe cineva, poate să-ți faca orice rău. Omul se ascunde după mască!”, a spus renumitul neurolog care a devenit foarte cunoscut odată cu publicarea volumului „Inteligența materiei”, un best-seller al anilor `80.

Întrebat dacă crede că în această perioadă de restricții au fost comise abuzuri, profesorul Dulcan a declarat:
„Am spus și repet: a izola pe criteriul vârstei, pe care nu știu cum au luat-o,  înseamnă să expunem acest segment uman la accidente trombo-embolice, depresive, psihic și psihologice. În acest timp, oamenii au făcut depresii, unii au încercat să se sinucidă. Consider că acesta e un abuz și ar trebui să găsească o soluție să nu se țină așa la infinit.  Am auzit pe cineva spunând că nu sunt suficiente trei luni de izolare și să se facă trei ani. Aș fi întrebat-o dacă nu cumva e strănepoata cuiva, știm noi cine, care pe criterii rasiale a făcut niște rele in istoria asta. Cum să ții niște oameni bătrâni in izolare trei ani? Doar dacă vrei să-i  elimini!”

Despre școala online și modul în care o astfel de metodă didactică poate afecta educația copiilor, profesorul Dulcan a fost categoric: sub nicio formă nu poate deveni singura formă de instruire. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?