Papa Francisc a demonstrat cu brio neveridicitatea dogmei infailibilității papale!

În legătură cu declarația de ieri a Papei Francisc, ce pot să zic?.. Tocmai a demonstrat cu brio neveridicitatea dogmei infailibilității papale! Nu tot ce afirmă Papa este adevăr dumnezeiesc. Luat de valul entuziasmului bunăvoinței față de toți, Papa încearcă să sugereze creștinilor o politică de acceptare a păcatului, ceea ce este un lucru foarte grav! Da, e adevărat, Domnul Iisus Hristos a iertat și a vindecat mulți oameni distruși de patimi, dar cuvintele Sale erau mereu acestea: “Iată, te-ai făcut sănătos, DE ACUM SĂ NU MAI PĂCĂTUIEȘTI, ca să nu-ți fie și mai rău”! Ați înțeles? Dumnezeu Însuși ne-a explicat că păcatul este o boală, un cancer de care trebuie să scăpăm cât mai repede. Iar Papa ce face?.. Îndeamnă lumea la acceptarea pasivă a bolii! Nu, dragii mei, aici nu a vorbit nici Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nici Duhul Sfânt prin gura Papei Francisc! Aici a vorbit el însuși, exprimându-și ideile puțin cam ne-conforme cu îndemnul Mântuitorului lumii: “FIȚI SFINȚI, PRECUM TATĂL VOSTRU CEL CERESC SFÂNT ESTE”!

Continui să stimez Biserica Catolică și clericii ei, dintre care cunosc foarte mulți, adevărați trăitori ai preceptelor evanghelice, și îi îndemn să se roage pentru slăbiciunile întâi-stătătorului lor. Este un om cu inimă mare, care se lasă purtat de multe de ori de caracterul său entuziast.. Dumnezeu să ne miluiască pe toți, amin.

Părintele Sorin Croitoru


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?