Declarații ale medicului Mihail Târnoveanu după procesul de la Tg Mureș! Video

Asociația "Calea Neamului"

Medicul Mihai Târnoveanu, a anunțat joi la ieșirea de la Curtea de Apel Târgu Mureș, unde s-a judecat procesul intentat lui de o organizație maghiară autonomistă pentru așa-zisă „incitare la ură”, că îi așteaptă pe toți românii care vor să cinstească jertfa înaintașilor la Cimitirul Valea Uzului, duminică, 25 octombrie, la ora 16:00, informează Active News.

„Vreau să vă îndemn, să vă „incit” ca pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, la ora 16:00, să fim cu toții prezenți la Cimitirul Internațional al Eroilor – Valea Uzului! Numai prezența noastră, a oamenilor simpli, mai ține crucile și monumentul în picioare! Curtea de Apel Târgu Mureș a decis (cu alt prilej – n.n.) că acest cimitir aparține de Sânmărtin-Harghita, nu de Dărmănești (jud. Bacău -n.n.). Să ne reamintim că autoritățile UDMR ale județului Harghita s-au pronunțat de atâtea și de atâtea ori pentru îndepărtarea crucilor și a monumentului (românești -n.r.) din Cimitirul Internațional Valea Uzului. Nădejdea ca acele cruci ale eroilor Armatei Române să mai rămână în picioare nu este la clasa politică, nu este la nici un partid politic, este exclusiv la oamenii simpli, care trebuie să se adune ori de câte ori pot, măcar de 2-3 ori pe an, la Valea Uzului, în număr cât mai mare, să fim strajă la cruci și la monumente!”, a îndemnat patriotul Mihai Marin Târnoveanu.

Legat de procesul personal pentru care s-a prezentat joi la Curtea de Apel Târgu Mureș, el a declarat:

“Pe scurt, a fost reclamată întreaga mea activitate pe Calea Neamului și 14 texte scrise pe Fb. despre Codul Administrativ, Valea Uzului, fenomenul de maghiarizare, Cheile Bicazului, precum și un citat din Mihai Eminescu. CNCD a respins dosarul bazându-se pe o chestiune tehnică, iar acum, la solicitarea fundației maghiare, Curtea de Apel Mureș l-a judecat pe fond. Acuzațiile au fost: discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist-șovină. Până marți urmează să mai depunem concluziile scrise, iar miercuri sau joi se va da verdictul. După pledoaria extraordinară a avocatei mele, care a pus într-un context juridic argumentele noastre, invocând deasemenea și datoria sacră a fiecărui cetățean de a apăra Țara, am vorbit și eu, punând accentul pe dreptul la libertatea de exprimare și acțiune românească și pe faptul că prin tot ceea ce am scris si făcut nu am atacat minoritatea maghiară, ci politica UDMR și a Ungariei, îndreptată împotriva Constituției României și a Statului Național Român, marșurile și mitingurile organizate la București, fiind desfășurate în acest sens. Am spus de asemenea că celelalte acțiuni, prin care am dăruit costume naționale copiilor, daruri de Sfântu Nicolae sau de Crăciun, premii de sfârșit de an școlar, elevilor, icoane si steaguri tricolore cu prilejul Zilei Naționale, românilor din Inima Țării, precum și alimente de bază celor aflați în nevoie, au avut menirea de a întări identitatea românească și nu de a discrimina pe cineva. La fel, acțiunile si textele referitoare la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului au avut scopul de a cinsti memoria Eroilor Armatei Române și nu de a incita la ură, spre exemplu. Am încredere că dreptatea și adevărul vor triumfa și că Libertatea de a fi Român, de a gândi și acționa românește în propria țară nu va fi pedepsită de o instanță judecătorească. Vreau în mod deosebit să le mulțumesc din tot sufletul celor care au fost cu mine la Curtea de Apel în ziua judecății, Crina Palas, Anita Toporeanu, Camelia Cioca, Florin Palas (interzis pe Fb), Bratu Luis, Marin Maftei și tinerilor din Grupul NOI, Pompiliu Diplan, Gabi din Brașov, Gheorghe Samoila și Marin Balacean din Covasna, grupului de români din Târgu-Mureș, în mod deosebit domnului Dorin Suciu care mi-a dăruit cartea Neorevizionismul Ungar, scoasă în lumina tiparului prin efort propriu. Le sunt recunoscător pentru sprijin tuturor prietenilor de pe Fb care mi-au trimis nenumărate mesaje și comentarii de încurajare, dovedindu-se astfel încă odată ca luptă pentru România este încă vie. Mulțumesc deasemenea publicațiilor care au relatat toată această chestiune, anume Active News, Cuvântul liber din Târgu Mureș, Buletin de Carei, Mesagerul de Covasna, Glasul.info. Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, iar pe 25 oct, ora 16, ne vedem la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului! Lupta este în desfășurare! Doamne ajută!” (Mihai Tîrnoveanu)


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns