Alegerile SUA 2020: Trump dezaprobă restricțiile, Biden îl acuză că a insultat victimele

Președintele Donald Trump a cerut statelor să evite blocajele, în timp ce rivalul său democrat Joe Biden a spus că pandemia nu poate fi oprită prin „rotirea unui comutator”, conform BBC.

Continuând un program maraton de mitinguri în diverse state, Trump a continuat să râdă de rivalul său. Biden a spus că gestionarea de către Trump a agravării crizei coronavirusului din America a fost o „insultă” pentru victimele sale, transmite Punct News.

Democratul are o conducere solidă în sondaje asupra  președintelui republican cu șase zile înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Dar avantajul lui Biden este mai restrâns în câteva state americane care ar putea vota în ambele sensuri și ar putea decide în cele din urmă cine câștigă Casa Albă.

Peste 75 de milioane de americani au votat mai devreme, aproape 50 de milioane dintre ei prin poștă, într-o creștere recordă a votului provocată de pandemie.

Decesele cauzate de virus sunt în creștere în 39 de state americane și o medie de aproximativ 800 de persoane mor zilnic la nivel național.

Dr. Anthony Fauci, expert în grupul de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, a declarat miercuri pentru BBC că mitingurile politice ale lui Trump ar trebui să răspândească Covid-19. El a spus că adunările de oameni care nu purtau măști sau distanțarea fizică sunt evenimente potențial de supraraspandire.

Diviziunile celor doi rivali prezidențiali asupra coronavirusului au fost expuse din nou miercuri. Astfel, vorbind de la casa sa din Wilmington, Delaware, democratul Joe Biden a spus că nu va face campanie „față de promisiunile false de a putea pune capăt acestei pandemii prin apăsarea unui comutator”.

Biden – care nu a exclus alte blocaje – s-a angajat să „lase știința să conducă deciziile noastre”.Chiar dacă voi câștiga, va fi nevoie de multă muncă pentru a pune capăt acestei pandemii”, a spus el. „Promit acest lucru: vom începe în prima zi să facem lucrurile corecte.”

De asemenea, el s-a arătat împotriva încercărilor domnului Trump de a demonta Actul de îngrijire accesibilă, cunoscut și sub numele de Obamacare, în mijlocul unei pandemii. Democratul și soția sa, Jill Biden, au votat timpuriu. Trump a votat devreme sâmbătă în Florida.

La un miting din Goodyear, Arizona, Trump a avertizat că președinția Biden va duce la mai multe blocaje și dezastru economic pentru americani.

„Dacă îl votați pe Joe Biden înseamnă că nu vor exista copii la școală, fără absolviri, fără nunți, fără mulțumiri, fără Crăciun și fără 4 iulie împreună. „În afară de asta, vei avea o viață minunată. Nu pot vedea pe nimeni făcând asta, dar este în regulă.”

de Andrei Stan, Punct News


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?