Walmart scoate armele de la raft în contextul „neliniștii civile”

Foto: GETTY IMAGES

Walmart a scos armele și munițiile de pe afișaj în mii de magazine din Statele Unite, invocând îngrijorări legate de „neliniște civilă”, informează  BBC.

“Clienții vor putea în continuare să cumpere arme și muniție la cerere. Nu se știe încă cât timp vor fi scoase armele de foc de pe podeaua de vânzare. Walmart vinde arme de foc în aproximativ jumătate din cele 4.700 de magazine din SUA.

Decizia vine după ce o împușcare fatală a poliției din Philadelphia a declanșat proteste care au văzut câteva magazine jefuite.

Familia lui Walter Wallace Jr, un afro-american, spune că suferea o criză de sănătate mintală când ofițerii au deschis focul asupra lui. Polițiștii spun că l-au împușcat pentru că el nu ar lăsa un cuțit.

Walmart a retras, de asemenea, arme și muniții din unele puncte de vânzare în iunie, după ce magazinele au fost avariate în timpul protestelor după uciderea lui George Floyd .

“Am văzut unele tulburări civile izolate și, așa cum am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am mutat armele de foc și munițiile de pe podeaua de vânzare ca măsură de precauție pentru siguranța asociaților și a clienților noștri”, a spus purtătorul de cuvânt al gigantului retail. Kory Lundberg a declarat într-o declarație joi. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?