Un milion de euro a oferit GUVERNUL ROMÂNIEI pentru renovarea Muzeului Național de Artă din Chișinău! Video

Republica Moldova şi România marchează, în acest an, un deceniu de la stabilirea parteneriatului strategic între cele două state româneşti. În această perioadă, din banii României, în Basarabia au fost finanţate şi realizate zeci de proiecte strategice, care au îmbunătăţit viaţa celor din Republica Moldova. România a investit enorm şi în susţinerea culturii din Basarabia. Un exemplu e şi renovarea Muzeului Naţional de Artă din Chişinău, pentru care Guvernul de la Bucureşti a oferit un milion de euro, notează TVR Moldova.

Lucrările de restaurare s-au desfăşurat pe o suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi care găzduieşte o colecţie de peste 39.000 de opere ce reflectă dezvoltarea artelor plastice din secolul XV până în secolul XXI. Astfel, expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Artă include opere din Colecţia de Artă Religioasă, adică icoane şi obiecte de cult din secolele XVI-XIX, precum şi din Colecţia de Artă Modernă şi Contemporană – pictură, grafică, sculptură, artă decorativă din secolele XIX-XX. Toate acestea sunt etalate în cele mai moderne condiţii de protejare şi expunere, transmite Info PRUT.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns