De Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil au răsărit florile românismului la Vlădiceni, Iași: copii îmbrăcați în haine naționale dăruite de Calea Neamului, filiala Iași.

După Sfânta Liturghie oficiată de vrednicul Părinte Achirei Victor, care a avut la final un cuvânt plin de tâlc și înțelepciune având ca punct central tulburătoarea expresie ,,Realitatea este ceea ce vedeți, iar Adevărul este acesta!” în biserica au răsunat din glasurile copiilor cântece patriotice și frumoase pricesne. Filiala Calea Neamului Iași și-a îndeplinit pe deplin misiunea, mai ales că tot astăzi, nucleul filialei, Codreanu Mihai Adrian, Dan Bors, Corneliu Ciucanu și Constantin Hutupasu a organizat și un Parastas pentru Părintele Nicolae Grebenea, Mărturisitor al temnițelor comuniste, care-și duce somnul de veci în Cimitirul Eternitatea. Am avut onoarea că după slujba Parastasului să vorbească din partea Asociației Calea Neamului despre jertfa părintelui Grebenea, profesorul Corneliu Ciucanu, unul dintre puținii istorici adevărați din a această țară, o adevărată enciclopedie a perioadei interbelice și nu numai.

Noi, drumeții din țară ajunși la Iași pe Calea Neamului Românesc de la Mirceștii Noi de Vrancea și Brașov, mulțumim din tot sufletul pentru organizarea, găzduirea și masa de la Vlădiceni, enoriașilor bisericii ortodoxe, în mod deosebit Părintelui Victor, lui Dan Borș și minunatei lui soții, Violeta, care alături gospodinele satului ne-au omenit cum se cuvine cu bucate gustoase și vin roșu. O surpriză extraordinară mi-au făcut la final frații și surorile mele de la Filiala Calea Neamului Mirceștii Noi de Vrancea condusă de Tanta Stan, care mi-au dăruit o frumoasă și mare Inima Tricoloră făcută din trandafiri. Mulțumesc mult de tot Tanta Stan, Cornelia Cirligeanu-Ungureanu, Constantin Mariana, Nelu Cirligeanu Oana și Cristi Musca! Bucuria acestei acțiuni de astăzi a fost cu atât mai mare, cu cât la ea a participat și Filiala Calea Neamului Bacău condusă de Movileanu Iurie, basarabeanul nostru de mare nădejde și determinare. Doamne ajută oameni buni, fiți fără teamă, lăsați sminteala și deznădejdea, fiți Români Liberi, căci Realitatea este că vremurile sunt grele și rele, iar Adevărul este că Hristos le Biruie.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns