Junalistul Adrian Panaite despre pandemie: „Pustiesc economia națională, răvășesc viețile copiilor, aruncă sfârșit înnegurat peste cei în vârstă, închid teatre, cinematografe, stadioane, săli de sport, totul întru revenirea la animalitate. Acțiuni fără sens. Nu! Nu le pasă de viețile noastre!”

Jurnalistul Adrian Panaite realizează o excepțională radiografie a modului în care cei de la putere au gestionat pandemia, anume prin cu impunerea unor măsuri absurde, nesusținute de dovezi științifice, ce au avut drept finalitate vânătoarea oamenilor sănătoși din România și distrugerea economiei, informează R3Media.

„Guvernanții ne mai pun încă o piatră de picior la viețile pe care le ducem agonizant de opt luni de zile. Ce nu a făcut covid reușesc să facă cei de la putere: să distrugă ce este suflare omenească în România, să inducă marasm social, să ne pună în incapacitatea de a duce un trai prin realizarea de venituri pe cont propriu.

Adrian Panaite | PROFIT.ro
Adrian Panaite / profit.ro

Căutând să prindă viruși cu plase de fluturi, ne aruncă pe margine, perturbându-ne ce era activitate de zi cu zi. „Lupta anti-covid” se poartă și cu mijloace prostești, care nu au sens din punct de vedere epidemiologic.

Urmăresc virusul, dar totul este haotic, fără trasabilitate, neștiințific, neunitar, în baza unor seturi de date pline de aberații statistice. Contradicțiile sar în ochi de la un caz la altul, de la o măsură la alta.

Vajnica acțiune contra noului coronavirus este din martie încoace și o vânătoare a oamenilor sănătoși din România, o distrugere cu sălbăticie de activități, de agenți economici, o împingere în afara limitelor de rezistență a tot ce era cadru social alcătuit de o memorie de secole. Într-un cuvânt, o devastare”, scrie jurnalistul Andrei Panaite pentru Profit.ro.

Potrivit acestuia, pe câtă vreme cetățenii sunt hăituiți cu soluții medievale și întru întoarcere la comportamente din era cavernelor, revelațiile din punct de vedere epidemiologic sunt rare.

„Nu este ceva coerent, nu e nimic rațional. De fapt, nu e nimic inteligent. Prostie, acțiuni intempestive și vituperații de la cei cu zona zoster pe vârful limbii. O cameră a ecourilor mediatice amplifică suma de clișee stupide pe care o auzim de opt luni de zile: tot ce e suflare românească – e suflare de virus, tot ce este semen – poate fi „bombă biologică”, suntem tratați drept criminali în serie doar pentru că mergem pe stradă, suntem cu toții ucigași de bunici, iresponsabili cu arma biologică la purtător”, explică jurnalistul. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns