Rusia susţine că vaccinul Sputnik V ar fi mai eficient în 92% din cazuri!

sursa foto: ro.sputnik.md

Vaccinul Sputnik V al Rusiei este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, conform rezultatelor probelor intermediare, a declarat miercuri fondul suveran al țării, în timp ce Moscova se grăbește să țină pasul cu producătorii occidentali în cursa pentru ”lovitura” pe piața vaccinurilor anti-COVID, conform Reuters

Rusia nu se lasă și anunță și ea, la doar o zi după ce Pfizer și BioNTech au confirmat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de ei este eficient în 90% din cazuri, că Sputnik V este eficient în 92% din cazuri.

Rusia și-a înregistrat vaccinul COVID-19 pentru uz public în august, fiind prima țară care a făcut acest lucru, deși aprobarea a venit înainte de începerea procesului la scară largă de testare din septembrie.

„Arătăm, pe baza datelor, că avem un vaccin foarte eficient”, a spus șeful RDIF, Kirill Dmitriev, adăugând că a fost genul de știri despre care dezvoltatorii vaccinului vor vorbi într-o zi cu nepoții lor.

Rezultatele intermediare se bazează pe datele primilor 16.000 de participanți la studiu care au primit ambele variante ale vaccinului cu două doze, care a sprijinit vaccinul și l-a comercializat la nivel global, spune Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Analiza intermediară a fost efectuată după ce 20 de participanți la studiu au dezvoltat COVID-19 și au examinat câți au primit vaccinul față de un placebo.

Aceasta este semnificativ mai mică decât cele 94 de infecții din studiul unui vaccin dezvoltat de Pfizer Inc PFE.N și BioNTech. Pentru a confirma rata de eficacitate, Pfizer a spus că își va continua procesul până când vor exista 164 de cazuri COVID-19.

Procesul rus va continua încă șase luni, a declarat RDIF într-un comunicat, iar datele din proces vor fi publicate și într-un jurnal medical internațional de vârf în urma unei evaluări inter pares, informează Reuters şi transmite Punct News.

Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?