UE spune că nu va monitoriza alegerile din Uganda, limitând controlul internațional al sondajului

KAMPALA (Reuters) – Uniunea Europeană nu va desfășura o misiune de observator la alegerile prezidențiale din Uganda, în ianuarie, a declarat luni un oficial, după plângeri că sfaturile observatorilor anteriori de a face sondajele echitabile au fost ignorate, informează Reuters.

În votul din 14 ianuarie, președintele Yoweri Museveni, în vârstă de 76 de ani, se va confrunta cu tânărul star pop și parlamentar Robert Kyagulanyi, cunoscut pe scară largă de numele său de muzică Bobi Wine și care este văzut ca cel mai apropiat concurent al președintelui în funcție.

În aceleași alegeri, alegătorii își vor alege și parlamentarii.

Hon. Robert Kyagulanyi Ssentamu for President 2021 - Home | Facebook
Robert Kyagulanyi, un muzician ugandez devenit politician / Foto: Facebook

„O misiune de observare a alegerilor (MOE) nu va fi prezentă în Uganda în 2021”, a declarat pentru Reuters Attilio Pacific, ambasadorul UE și șeful delegației în Uganda.

El a spus că, luând decizia de a nu trimite observatori, UE a analizat dacă Uganda a „făcut progrese în ceea ce privește recomandările furnizate de misiunile electorale anterioare ale UE”.

UE trimite de obicei cea mai mare echipă din orice blocuri similare – au fost trimiși în total 94 de monitori la ultimul sondaj – și au stat uneori în țară timp de până la trei luni.

Potrivit unui raport UE 2018, niciuna dintre cele 30 de recomandări făcute de misiunea de observator trimisă pentru a monitoriza ultimele alegeri din 2016 nu a fost implementată. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?