Ministerul Educației amână desfăşurarea orelor în condiţii normale! Se va decide în funcție de evoluția situației epidemiologice!

Ministerul Educației va analiza în continuare modalitățile de desfăşurare a activităților din învățământul preuniversitar în funcție de evoluția situației epidemiologice. În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal, a informat, luni, ministerul de resort, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cu toate că situaţia este destul de dificilă mai ales în mediul rural, MEN continuă să amâne reluaurea studiilor în condiţii normale prevăzute de specialişti. Mai mult, majoritatea celor implicaţi în actul educaţional sunt nemulţumiţi de decizia ministerului, motivând randamentul scăzut al acestui tip de educaţie şi apariţia de boli ale sistemului nervos, cauzată de folosirea excesivă a calculatorului şi telefonului.

Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.

Precizăm, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfășura „față în față”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Author: Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns