Cu toată împotrivirea lui Chirica, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie

Cu toată împotrivirea lui Chirica, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie

Cu toată împotrivirea lui Chirica, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie

Cu toate că primăria “liberală” și antiromânească a Municipiului Iași a renunțat la tradiția sărbătoririi Zilei Naționale a României, transformând evenimentul de la Iași aidoma celui de la București, într-un soi de eveniment privat numai pentru “stăpânire” și alungând plebea la periferiile urbei, ieșenii n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie, organizând pe cont propriu acțiuni în anumite locații cu o mare încărcătură simbolică din dulcele Târg al Ieșilor.

După ce ne-au furat sfânta sărbătoare a Paștelui, după ce ne-au furat bucuria de a participa la pelerinajele religioase creștine, unele dintre ele neîntrerupte de secole, neîntrerupte nici măcar pe vremea păgânilor care asupreau această țară, leprele liberale au confiscat și sărbătorirea Zilei Naționale a României:

“Dragi ieșeni, (…) pentru a evita răspândirea în continuare a coronavirusului, Primăria Iași este nevoită să renunțe, cu mari regrete precum și cu scuzele de rigoare, la frumoasele și tradiționalele manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale. (…) În aceste împrejurări atât de dificile pentru întreaga umanitate, vă adresez rugămintea de a rămâne solidari și responsabili, dar și de a înțelege că a-i proteja pe cei din jurul nostru este tot o dovadă de dragoste față de Țară și Popor. Poate cea mai adevărată dovadă!”, a scris pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica

Ieșenii însă n-au ignorat sărbătorirea Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie: Liga Studenților din Iași a depus marți, pe 1 Decembrie 2020, o coroană de flori la Monumentul Unirii din Iași, aflat în Piața Națiunii (în fața UMF Iași), închiat tuturor făuritorilor Marii Uniri.

“Monumentul realizat în 1927 de principesa Olga Sturza reprezintă Țara-Mamă, provinciile reunite (Basarabia, Bucovina și Transilvania) și românii de pretutindeni, rămași în afara granițelor României Mari, fiind amplasat inițial în Fundație, pe locul unde actualmente se află statuia lui Mihai Eminescu. La inaugurare a participat regina Maria, principesele Ileana și Elena, dar și viitorul rege Mihai I. În 1947 a fost demolat de comuniști și reconstruit în 1999, iar în jurul său se află o hartă a României Mari, realizată din pavajul pieței.La mulți ani, români de pretutindeni!”, au scris pe facebook cei de la Liga Studenţilor – LS IAŞI

O altă mână de ieșeni, neîmpăcată cu ideea că nu se organizează nimic la Iași în cinstea zilei de 1 Decembrie, s-au întâlnit în Piața Unirii, în cadrul unei acțiuni spontane. Ieșenii din grupul respectiv și-au făcut poze, și-au urat la mulți ani, și au discutat cu mâhnire despre antiromânismul tot mai agresiv care caracterizează din păcate conducerea statului “român”.

1 Decembrie 2020 la IAȘI, Piața Unirii
1 Decembrie 2020 la IAȘI, Piața Unirii

Alte două grupuri de ieșeni s-au deplasat la Valea Uzului, pentru a asista la un 1 Decembrie special, sărbătorit la altitudine la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, aflat la granița dintre județele Bacău și Harghita.

1 Decembrie 2020 la Valea Uzului
Gabriel Apreutesei, realizatorul emisiunii Cetățeanul Gabriel, la Valea Uzului
Gabriel Apreutesei, realizatorul emisiunii Cetățeanul Gabriel, la Valea Uzului


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns