Copiii sunt adevărata bogăție! Ce înveți crescând într-o familie de preot cu șapte copii?

Foto: Basilica

Într-un interviu acordat miercuri studentului teolog Grigorie Pijin, Părintele Andrei Florariu din Belcești, județul Iași, povestește cum a crescut alături de tatăl său, cleric, și alți șase frați, din care trei au devenit și ei preoți. „copiii reprezintă adevărata bogăție a unei familii”, a spus el, informează Basilica.

„Familia numeroasă este cu siguranță o familie binecuvântată de Dumnezeu”,  a precizat Părintele Andrei Florariu, care a crescut alături de alți patru frați (din care trei au devenit preoți) și două surori.

Părinții i-au îndrumat nu cu vorba, ci cu atitudinea și fapta: „Am avut binecuvântarea să ne naștem într-o familie preoțească, ceea ce ne-a conferit să așezăm la temelia creșterii  noastre, nu doar cele ce ne-au zis părinții, ci mai ales ceea ce am văzut frumos la ei”, a explicat el.

Toți băieții au și-au dorit să studieze teologia. „Personal, mi-a plăcut matematica și aveam perspective în domeniu, dar am simțit  că pot urma ceva mult mai profund și mai exact decât matematica, și am ales teologia”, a adăugat preotul.

Părintele Andrei Florariu are doi copii. El a declarat că trăim „într-o lume în care familia preotului este din ce în ce mai desconsiderată de societatea secularizată”. De aceea, se gândește cum să le explice aceste aspecte copiilor.

Este important să vorbim cu ei, „dar mai important este să vorbim mai des cu Dumnezeu despre copiii noștri”, a adăugat el. „Prin rugăciunile noastre ale părinților, îi încredințăm în Mâinile proniatoare ale lui Dumnezeu.”

Tinerii au nevoie de modele bune

Preotul a făcut mult voluntariat în cadrul Departamentului Tineret și Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și coordonează o filială locală a Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR).

„Tinerii generației actuale sunt inclinați mult mai mult tentațiilor societății secularizate. Entuziasmul exista și în vremea adolescenței mele, entuziasm și vioiciune este și acum în viața tinerilor. Diferența mare este legată de alegerea MODELELOR în viață”, a spus el. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns