Italienii din cel mai bogat oraș al țării apelează la bănci de alimente și case de amanet, pe măsură ce pandemia afectează economia

Milano, capitala financiară și a modei din Italia, este unul dintre cele mai bogate orașe din lume, dar a resimțit șocul economic produs de primul val al pandemiei, iar acum se confruntă cu o creștere a sărăciei, potrivit The Independent.

Aproximativ 5,5 milioane de oameni au ajuns sub pragul sărăciei în Italia, anul acesta, ridicând numărul total al celor care trăiesc în lipsuri la 14 milioane, adică aproape unul din patru italieni, transmite Punct News.

Milano/foto: facebook.com

Autoritățile locale din Milano au alocat luna trecută ajutoare sociale în valoare de 700.000 de euro pentru alimente și cheltuieli utilitare. Municipalitatea a primit 36.000 de cereri de ajutor pentru mâncare. A aprobat 15.800, la care s-au adăugat apoi încă 5.400. Ceilalți nu îndeplineau criteriile. Șeful departamentului pentru asistență socială, Gabriele Rabaiotti, spune că mulți nu sunt prinși în aceste ajutoare.

”Mă tem că nu am văzut încă adevărata amploare a pandemiei, pentru că mulți nu intră în schema de ajutor social și alții își cheltuiesc încă economiile”, spune el. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?