UDMR joacă pe degete partidele românești și vrea șefia Senatului?

În luna iulie anul 2012, Crin Antonescu a preluat mandatul de presedinte interimar al României, după ce magistratii CCR au decis că a fost respectată procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. La acea dată, Crin Antonescu era  președintele Senatului. Potrivit  Constituției României, președintele Senatului preia mandatul de președinte al României în anumite situații, conform articolului 98, informează Glasul info.

ARTICOLUL 98
  Interimatul funcţiei

   (1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.

   (2) Atribuţiile prevăzute la articolele 88-90 nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale.

În timp ce noii parlamentari și politicienii se zbat pentru șefia Camerei Deputaților  și a Guvernului, prea puțin se vorbește despre cine dorește să ajungă președinte al Senatului mai ales în condițiile  în care se vehiculează tot mai des  propunerea de suspendare a președintelui Iohannis.

Se pare că ONG-ul UDMR joacă pe degete partidele românești din moment ce acestea nu se luptă pentru șefia Senatului. Nimeni nu suflă niciun cuvânt despre faptul că în perioada cât Ministerul Culturii a fost condus de un reprezentant al ONG-ului UDMR, care deținea și funcția de vicepremier, banii culturii române au fost dirijați către comunitatea maghiară (aici)

Spre exemplu pentru monumentele aparținând minorității maghiare s-au alocat 7 milioane de lei în perioada respectivă. Pentru complexul Sarmisegetusa Regia, obiectiv de patrimoniu UNESCO de importanță mondială, au fost alocați 90 000 lei.  Aici se termină lecția de toleranță, respect reciproc, civilizație și bună înțelegere  pe care se tot chinuie să ne-o servească propagandiștii UDMR.

Ciută Daniela / Buletin de Carei


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?