Franța pune sub acuzare patru persoane pentru atacul de la Charlie Hebdo

Autoritățile franceze au acuzat și reținut patru pakistanezi suspectați de legături cu un atac cu armă albă de către un compatriot în afara fostelor birouri ale săptămânalului Charlie Hebdo care a rănit două persoane, a declarat vineri procuratura națională antiterrorism, potrivit AlJazeera.

Cei patru suspecți bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, erau în contact cu atacatorul, a declarat o sursă familiarizată cu cazul.

Aceștia sunt bănuiți că știau de complotul atacatorului și l-au încurajat în acest sens, potrivit unei alte surse judiciare apropiate anchetei.

Trei dintre aceștia au fost acuzați vineri că au participat la o conspirație teroristă și au fost arestați preventiv. Al patrulea fusese deja acuzat miercuri, informează Punct News.

charlie, hebdo
Charlie Hebdo (sursa foto: Cath.ch)

Doi au fost arestați în departamentul Gironde de sud-vest, un al treilea în orașul port nordic Caen și ultimul în regiunea Paris.

„Își împărtășesc ideologia și unul dintre ei și-a exprimat ura față de Franța cu câteva zile înainte de acțiune”, a spus una dintre surse.

Știrea despre acuzații a venit la două zile după ce un tribunal din Paris a condamnat 13 complici ai atacatorilor care au masacrat personalul lui Charlie Hebdo în ianuarie 2015.

Pentru a marca începutul acestui proces la începutul lunii septembrie, revista a reimprimat, în stil tipic provocator, desene animate ale profetului Mahomed, a relatat aceiași sursă. Integral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?