(VIDEO) Miting de susținere pentru avocata Iulia Medeleanu în fața Judecătoriei Iași

Luni, 21 decembrie 2020, începând de la ora 08:00, în fața sediului Judecătoriei Iași a avut loc o acțiune de solidarizare cu avocata Iulia Medeleanu și în general cu situația generală la nivel național a avocaților din România, supuși tot mai des abuzurilor instituționale și presiunilor venite din păcate din tot mai multe zone ale aparatului de stat, informează Glasul info.

Revoltați de situația și de abuzurile instituționale îndreptate împotriva avocatei Iuliei Medeleanu, mai mulți colegi de breaslă s-au solidarizat cu ea, iar unii chiar au și participat la primele ore ale dimineții de luni, în fața Judecătoriei din Iași, la un miting de susținere pentru avocata Iulia Medeleanu.

În prezența jurnaliștilor de la Nașul TV Moldova și Glasul.info, avocata Iulia Medeleanu și-a expus nemulțumirile și revolta față de cum românii sunt deprivați de la o zi la alta de tot mai multe libertăți cetățenești, amintind că tocmai în ziua aceasta de 21 decembrie, în urmă cu peste trei decenii se murea în România … pentru libertate.

Miting de susținere pentru avocata Iulia Medeleanu în fața Judecătoriei Iași, © Glasul.info

Avocata Iulia Medeleanu și colegii ei de breslă condamnă umilințele și presiunile instituționale nefirești, neortodoxe, care se fac la adresa avocaților din România, împiedicându-i pe aceștia să-și exercite meseria cu probitate și să se pună total în slujba celor pe care-i apără.

Miting de susținere pentru avocata Iulia Medeleanu în fața Judecătoriei Iași, © Glasul.info

Totodată, avocații trag și un semnal de alarmă cu privire la statutul public al avocaților din România, cărora diverse instituții ale statului le știrbesc din demnitate și-i transformă în niște paria ai domeniului în care profesează, acuzând o relație defectuoasă la nivel instituțional față de breasla avocaților.

Totodată, avocații trag și un semnal de alarmă cu privire la statutul public al avocaților din România, cărora diverse instituții ale statului le știrbes

Iulia Medeleanu a adus în discuție și un proiect legislativ prin care avocaților din România să le fie oferit un grad de imunitate față de presiunile și abuzurile instituționale care se abat din păcate acum asupra avocaților.

Fandel Mihai


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?