Prima victimă a vaccinului în Elveția! Ce explicații dau autoritățile?!

Foto: medsancraiova.ro

O persoană din Elveţia, care a fost între primele din ţară vaccinate împotriva covid, a murit, au anunţat, miercuri, oficialii cantonului Lucerna, fără a explica însă dacă decesul este legat de administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismal de reglementare a medicamentelor. Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice, transmite R3Media.

Ulterior, Agenţia elveţiană pentru medicamente, responsabilă şi de autorizarea comercializării vaccinurilor anti-covid, a calificat drept „foarte improbabil” să existe o legătură între recentul deces şi imunizarea cu vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech, a informat AFP, citată de ȘtirileProtv.ro.

„Anchetele autorităţilor medicale cantonale şi Swissmedic au conchis, luând în considerare afecţiunile de care suferea persoana în cauză şi evoluţia maladiei sale, că foarte probabil nu a existat nicio legătură între deces şi vaccinare”, explică agenţia într-un comunicat.

„Datele foarte complete disponibile la ora actuală indică bolile preexistente ca fiind cauze naturale ale morţii (acestui pacient), ceea ce a fost înregistrat astfel în certificatul de deces”, precizează Swissmedic.

Persoana care a decedat avea 91 de ani era rezident al unui centru pentru vârstnici şi a fost printre primii din Elveţia imunizaţi cu vaccinul anti-covid dezvoltat de Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania), informează R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns