CNSU a decis prelungirea școlii online până pe 8 februarie. Ministrul Educației spune că de pe 8 se va deschide școala, într-o formă sau alta

CNSU a decis, în ședința din 8 ianuarie, prelungirea cursurilor școlare online pînă pe 7 februarie. Autoritatea a actualizat și lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, transmite R3Media.

„Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, arată decizia CNSU.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi ca se va „reuși” deschiderea școlilor în data de 8 februarie „într-o formă sau alta”.

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt „structurale, nu sunt probleme circumstanțiale”, de care „se lovește orice stat”.

„Vom reuși sa deschidem școala, este o convingere profunda, pe data de 8 februarie, fie că vom reuși toate școlile din Romania, fie ca vom reuși sa deschidem școlile în zonele care au o rata de infectare scăzută. O sa prioritizăm învățământul primar si grădinițe, știut fiind ca este cel mai dificil de abordat in maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a si a XII-a, care susțin examenele naționale. Intr-o forma sau alta, vom reuși sa deschidem scolile, este convingerea mea. Educația rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Declarația Ministrului vine după ce, pe rând, reprezentanții AUR, ai PSD și ai UDMR au cerut oficial deschiderea școlilor, informează R3Media.


acă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?