Comisia Europeană refuză toate propunerile din Minority SafePack sprijinite de Viktor Orban și UDMR

Comisia Europeană decide să refuze orice modificare în cazul Minority SafePack.  Ungaria acționează în logica revizionismului însă de această dată a întâlnit o replică pe măsură. Cât privește statutul președintelui UDMR, Kelemen Hunor, acesta este demnitar al statului român și beneficiază de tot felul de privilegii în acest sens, în schimb, când acționează în interesul Ungariei este doar un etnic minoritar din România. Ipocrizie? Sau trădare?

Comisia Europeană (CE) nu va adopta nici o modificare legislativă propusă prin iniţiativa cetăţenească europeaMinority SafePack, deoarece punerea în aplicare exhaustivă a normelor şi măsurilor politice deja în vigoare va constitui un arsenal serios pentru a susţine obiectivele iniţiativei, se afirmă într-un comunicat de presă al comisiei de la Bruxelles.

„Aceasta este a cincea iniţiativă cetăţenească europea care a avut succes, ceea ce demonstrează că cetăţenii Europei vor ca vocea lor să fie auzită, doresc să participe la dezbaterea publică despre modelarea politicii UE. Respectarea drepturilor celor care aparţin minorităţilor este o valoare fundamentală a UE, comisia fiind angajată în favoarea facilitării aspiraţiilor în acest sens”, a declarat Věra Jourová, comisarul UE responsabil pentru valori şi transparenţă.

Scopul iniţiativei este ca anumite domenii ale protecţiei minorităţilor naţionale, etnice şi lingvistice să fie incluse în dreptul european, iar comisia de la Bruxelles susţine că, în anii ce au trecut de la prima depunere a iniţiativei în 2013, au fost adoptate numeroase măsuri care oferă soluţii pentru propunerile pe care le formulează iniţiativa.

România este țara unde minotirățile beneficiază de toate drepturile iar în anumite situații există chiar o discriminare pozitivă. Chiar președintele  UDMR, Kelemen Hunor, vine  în vizită la carei și vorbește publicului de toate naționalitățile doar în limba maghia sau asistă la inaugurare de obiective culturale cu program artistic exclusiv în limba maghiară. Clasele cu predare în limba minorităților pot funcțion chiar și cu numpr redus de elevi în timp ce clasele cu predare  în limba română din mediul rural se desființează dacă nu au un anumit număr de elevi.

La fel și în cazul claselor de meserii. La Carei nu toate meseriile se pregătesc în clase cu predare în limba română.

Ciută Daniela / Glasul Info.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns