Hărnicia și lenea, Patriotismul și delăsarea: de ce n-au fost prezenți anumiți parlamentari ieșeni la manifestările de pe 24 ianuarie?

Hora Unirii a fost jucată la Iași în ciuda faptului că oficialitățile și-ar fi dorit ca această sărbătoare națională să rămână una ștearsă, fadă, fără sare și piper, fără simțire, fără o adevărată Unire a Românilor. ( vezi VIDEO)

Deși au crezut că anul acesta vor avea parte de niște manifestări într-un cadru restrâns, oficialitățile au avut parte de câteva surprize la care nu s-au așteptat. În primul rând participarea a fost una peste toate așteptările, chiar și pentru ieșenii uimiți de câtă lume a putut să vină de prin toate județele țării. O adevărată UNIRE la nivel simbolic.

Dintre toți politicienii prezenți, doar senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a rămas și s-a prins în Hora Unirii cu oameni simpli, nu cum fac ceilalți politicieni ipocriți, demagogi, care se prind de mână cu “folcloriști” cu grade, tocmiți să joace de la an la an în cadrul unui spectacol tot mai grotesc, care îmbracă niște forme tot mai vomitive, în timp ce ieșenii sunt ținuți după gratii metalice să privească o clasă politică care se afișează în toată ipocrizia și demagogia ei.

Anul trecut, orașul Iași a fost împânzit de 24 ianuarie de kilometri întregi de țarcuri metalice de genul celor folosite pentru mânarea turmelor de vaci către adăposturi, locurile de păscut sau către abatoare.

Hărnicia și lenea, Patriotismul și delăsarea: de ce n-au fost prezenți anumiți parlamentari ieșeni la manifestările de pe 24 ianuarie? Unde erau “USR-iștii de frunte”? Unde erau chiar și liderii locali ai unor partide care se consideră antisistem?

Spre rușinea unor politicieni ieșeni care nu conștientizează importanța zilei de 24 ianuarie și nu onorează an de an cu prezența la manifestările dedicate acestui eveniment istoric care a însemnat practic nașterea României la Iași, locul unde s-au pus bazele statului român modern, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a făcut un efort fizic imens, parcurgând sute de kilometri, cu puține ore de somn, cu copilul după ea, doar ca să poată lua parte la manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie la Iași.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă le-a reamintit românilor ce înseamnă cu adevărat un reprezentant al poporului, un parlamentar, fix așa cum o făcea cândva artizanul Unirii Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza, care bătea piețele și târgurile pentru a lua pulsul vieții adevărate, direct de la talpa țării.

Dintre politicienii prezenți în Piața Unirii din Iași, doar senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a lăsat îmbrățișată, sărutată, de mulțimile de oameni care curgeau către ea precum afluenții unor ape curgătoare se varsă în mare. Senatoarea a ascultat doleanțele a zeci și zeci de persoane, s-a îmbrățișat cu unii dintre ei, a făcut poze, a ascultat mărturii despre crunte abuzuri și încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești, transmite Glasul.info


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns