Proteste pentru demiterea lui Arafat și Voiculescu în București, luni, 1 Februarie, orele 12.00, în Piața Universității și de la orele 16.00 în sus în Piața Victoriei. „ESTE REVOLTĂ” în mai multe capete.

Cerem Guvernului demiterea lui Raed Arafat din toate funcțiile deținute, demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate și anchetarea lui Adrian Streinu-Cercel, responsabili pentru drama de la Matei Balș și gestionarea dezastroasă a crizei Covid, anunță mai multe grupuri protestatare pe net, între care se numără Legitimă Apărare, Starea de Libertate și Calea Neamului.
  Evenimentul este anunțat pe Facebook AICI.
  „Luni 1 februarie ora 12, lumea se adună în Piața Universității pentru a porni către Guvern. În Piața Victoriei, Protestul va începe la ora 16. Protestele sunt autorizate.”, anunță și Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului.   Vineri, în ziua tragediei, Arafat apostrofa obraznic un reporter care îți făcea datoria urlând isteric la el: „Este revoltă în capul dumneavoastră”. Se pare că este revoltă în capul mai multor oameni. 

În timp ce președintele Klaus Iohannis se relaxa la ski iar familiile victimelor își căutau rudele, moarte sau vii, la Matei Balș și Ministerul Sănătății s-au desfășurat mai multe proteste spontane. În seara aceasta a fost organizată o manifestație de amploare la Ministerul Sănătății, de către partidul AUR și alți protestatari revoltați, de unde redăm imaginile de mai jos filmate de Legitimă Apărare:

Anunțând protestul, pagina de Facebook Legitimă Apărare a publicat și o serie de cerințe, din care redăm:

„1. Cerem reconsiderare politicilor/restricțiilor au determinat efecte răufăcătoare Stării Națiunii, având consecințe grave/distrugătoare contra vieții sociale, învățământului a culturii, a vieții civice și religioase a poporului român și afectează grav economia națională și îngrădește într-o formă dictatorială, viața socială a poporului român. Acestea dintr-o greșită administrare a crizei generate de virusul Covid 19.

2. Cerem Instituțiilor României să oprească, prin autoritatea politică si constituțională de care beneficiază, toate formele de presiune care se exercită din partea conducerilor instituțiilor statului asupra: entităților economice private, asupra cetățenilor români care refuză vaccinarea împotriva virusului Covid 19, astfel încât efectuarea acestui act medical să fie într-adevăr la libera alegere.

În acest context, cerem de asemenea Guvernului, ca în cadrul campaniilor de informare a populației privitoare la vaccinare, să se menționeze și riscurile pe care acest act medical le presupune și să-și asume răspunderea pentru efectele adverse ale vaccinării împotriva Covid 19.

3. Demiterea lui Raed Arafat din funcțiile deținute în DSU și Guvern, pentru modul catastrofal în care a gestionat criza provocată de Covid 19.”, mai arată pagina citată.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns