Ambasada Israelului condamnă „cu fermitate actul îngrozitor” comis asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a condamnat „atacul îngrozitor” asupra Bisericii Ortodoxe Române de din Ierusalimul de Est, arătându-se „consternat” de evenimentul petrecut acum câteva zile, informează R3Media.

„În numele meu și al guvernului israelian îmi exprim consternarea față de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil și vă asigurăm că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în fața justiției pentru a fi pedepsiți”, a scris David Saranga într-o scrisoare trimisă PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, reprezentantul Israelului în țara noastră a precizat că guvernul său va acoperi toate pagubele cauzate de extremistul evreu și va asigura securitatea Reprezentanței Bisericii Române de la Ierusalim.

„Autoritățile israeliene vor acoperi pagubele cauzate de acest incident și vor depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea Reprezentanței Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim. Asemenea acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu și nu vor fi tolerate nici de autorități și nici de societatea israeliană”, a notat Ambasadorul Israelului la București.

Reamintim că pe 2 februarie, un extremist evreu a atacat Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim, încercând să rupă crucea de pe emblema Patriarhiei Române, distrugând o cameră de supraveghere și o încuietoare, transmite R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?