HALUCINANT. Klaus Iohannis visează la școli verzi, când peste 1 milion de copii nu au avut acces la educație

România este țara în care peste 1 milion de copii nu au avut acces la educație în timpul pandemiei. În același timp, mii de instituții de învățământ nu respectă standardele vremurilor noastre privind măsurile sanitare, iar Klaus Iohannis vorbește despre școlile verzi!

Dacă mai aveam nevoie de o dovadă că PNL, în frunte cu Klaus Iohannis, este complet deconectat de la realitate, iată că a și venit! Președintele a ținut joi, 11 februarie, un discurs halucinant despre necesitatea de a avea școli verzi pentru a preveni încălzirea climei.

În același timp, vorbim de un guvern în frunte cu un personaj marionetă pe post de președinte, care, pe lângă faptul că nu are nicio tangență cu educația, încearcă să distrugă ce a mai rămas din ea. Au donat acești indivizi vreun ban la educație, au făcut acești indivizi vreo activitate educativă că să aibă dreptul de a vorbi de educație?

„În secolul XXI, cu toții ne dorim să avem un mediu curat, cu toții ne dorim să întreprindem toate măsurile pe care putem să le întreprindem pentru a preveni încălzirea climei. Și se poate, se poate și la nivel de școală. Și aici nu vorbesc doar despre educația pentru un mediu sănătos, de educația pentru a ne implica în prevenirea schimbărilor climatice, mergem mult mai departe. Putem să construim, să avem școli verzi, școli unde elevii învață despre aceste lucruri, dar unde școala este o școală verde – unde se produce energia alternativă, unde se respectă circuitele materialelor și așa mai departe. Putem să dăm exemple care pe urmă vor fi generalizate”, a declarat Iohannis.

Potrivit cifrelor oficiale, cel puțin 4000 de școli nu au încă toalete în interior, iar mii de și grădinițe au grupuri sanitare deteriorate, care trebuie modernizate.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns