Un grup de extremiști a încercat să dea FOC bisericii românești de la Ierusalim. Este al doilea atac după cel din februarie!

Biserica românească din cartierul Musrara din Ierusalim a fost ținta unui nou atac la începutul acestei luni, informează orthocristian.com.

De data aceasta, mai multe persoane au încercat să dea foc intrării, dar din fericire incendiul a fost stins de intervenția energică a preotului. Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere și condamnat de către reprezentanții Bisericii Catolice din Ierusalim, transmite R3Media.

Conform acestora, ar fi al patrulea atac din ultima lună asupra acestei mânăstiri și autoritățile suspectează că vinovați ar fi niște evrei ortodocși.

„Noi, Bisericile Catolice, ne unim cu Bisericile Ortodoxe și cu toate celelalte comunități creștine din Ierusalim și condamnăm cu tărie astfel de acte de vandalism care jignesc nu numai viața creștinilor, ci și a multora care încă mai cred în dialog și respect reciproc. Aceste acte sunt contrare spiritului coexistenței pașnice între diferitele comunități religioase ale orașului.

Toate autoritățile politice și religioase ale orașului ar trebui să se unească în condamnarea acestor acte atât de frecvente în aceste ultime luni la Ierusalim. Din acest motiv, cerem autorităților israeliene de securitate să investigheze aceste incidente în mod serios și să aducă agresorii în fața justiției.

Aceste acte și rațiunea din spatele lor demonstrează, încă o dată, că este necesar și urgent să lucrăm pentru a ne asigura că toate instituțiile de învățământ din țară își educă elevii cu privire la toleranță și respect față de alte religii, comunități și națiuni.

Ne rugăm Atotputernicului pentru acordarea de înțelepciune pentru a învăța să trăim alături, respectându-ne demnitatea și drepturile”, se arată în comunicatul reprezentanților catolici.

Reamintim că la începutul lunii februarie s-a petrecut un alt atac asupra bisericii românești din Ierusalim, act condamnat de autoritățile Israeliene.

Atunci, Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a promis că „Autoritățile și Poliția vor face tot ce e posibil ca așa ceva să nu se întâmple în viitor”, informează aceiași sursă.

Photo: lpj.org


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns