Parlamentul European a adoptat moțiunea care declară UE „zonă de libertate LGBT”. Dacian Cioloș, în fruntea românilor care au votat „Pentru” această inițiativă!

Parlamentul European a votat joi, o rezoluție prin care declară, în mod simbolic, Uniunea Europeană „o zonă de libertate” pentru persoanele LGBTIQ, după cum R3media a anunțat încă de miercuri.

Rezoluția a trecut cu votul a 492 de eurodeputați, 141 s-au opus și 46 s-au abținut.

Documentul este un răspuns la măsurile luate de mai mulți primari polonezi, care și-au declarat localitățile „libere de LGBT”. Rezoluția condamnă „discriminarea și atacurile cărora le e supusă comunitatea LGBTIQ din Polonia”. Rezoluția mai spune și că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBT sunt „grav îngrădite” și în Ungaria, din pricina refuzului legal de a recunoaște identitățile trans și intersex, informează R3Media.

Documentul menționează și cazul României, unde comunitatea „LGBT” a fost salvată de Președintele Iohannis și de Curtea Constituțională, care au respins proiectul de lege care interzicea propaganda ideologiei de gen în școli, care fusese adoptat de Parlament.

În ceea ce privește votul europarlamentarilor români, 15 au votat în favoarea declarării Uniunii Europene drept „o zonă de libertate pentru LGBTIQ”. Aceștia sunt:

Dacian Julien Cioloș (PLUS)

Dan Ștefan Motreanu (PNL și fost șef de campanie al Președintelui Iohannis)

Vasile Siegfried Mureșan (PNL)

Vlad Marius Botoș (USR)

Vlad Gheorghe (USR)

Alin Mituță (PLUS)

Dragoș Pîslaru (PLUS)

Nicolae Ștefănuță (USR)

Ramona Strugariu (PLUS)

Victor Negrescu (PSD)

Dan Nica (PSD)

Carmen Avram  (PSD)

Maria Grapini (PPU)

Claudiu Manda  (PSD)

Rovana Plumb  (PSD)

Au fost 5 europarlamentari români care au votat împotrivă: Cristian Terheș (PNȚCD), Traian Băsescu (PMP), Gheorghe Falcă (PNL), Mircea Hava (PNL), Marian-Jean Marinescu (PNL).

S-au abținut: Vasile Blaga (PNL), Rareș Bogdan (PNL) și Cristian Bușoi (PNL), transmite R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns