O nouă ediție a campaniei „Salvează viața, donează sânge!” în Eparhia Alba Iuliei. Sunt așteptați peste 1000 donatori

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei / Campania salvează viața donează sange

Arhiepiscopia de Alba Iulia inițiat o nouă ediție a campaniei „Salvează viața, donează sânge!”. Prima acțiune din 2021, organizată în cele două județe ale Eparhiei, Alba și Mureș, s-a desfășurat în 11 martie, transmite Basilica.

Zeci de preoți din protopopiatele Alba Iulia, Blaj și Aiud, însoțiți de Arhiepiscopul Irineu, au donat sânge.

Părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar eparhial, a precizat că această campanie are loc anual, în parteneriat cu Centrele de transfuzie sanguină Alba și Mureș, sub coordonarea părinților protopopi din cele 10 protopopiate, menționează sursa citată.

„Ne așteptăm să participe, la fel ca în anii anteriori, cel puțin 1.000 de donatori. Campania Salvează viața, donează sânge! începe în eparhia noastră întotdeauna în luna martie”.

Luna Pentru Viață fiind una din activitățile ProVita prin care dorim să promovăm importanța vieții și familiei, a reponsabilității noastre pentru copiii născuți și nenăscuți, precum și, cum e cazul acum, importanța solidarității cu cei care sunt bolnavi și care au nevoie, la propriu, de o jertfă de sânge din partea noastră”, a mai subliniat Părintele Nicolae Ignat.

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient.

În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți, informează Basilica.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?