Cîțu dat în judecată pentru afirmațiile legate de faptul că cei ce se împotrivesc măsurilor guvernului sunt teroriști

Parlamentul României

Valerian Stan, colaborator Activenews, îl dă în judecată pe premierul Florin Cîțu după ce i-a comparat cu teroriștii pe cei care se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia.
„Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare”, precum și „un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane”, spune Valerian Stan care, dacă va câștiga procesul, îi cere lui Florin Cîțu despăgubiri de jumătate de miliard de lei vechi.
Textul cererii de chemare în judecată publicat de site-ul citat:

„Către Judecătoria (…)
Domnule președinte,
Subsemnatul Valerian Stan (…), în temeiul Ordonanței Guvernului nr 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, formulez
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ
a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piața Victoriei nr 1, Sector 1, București,
solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.
În fapt
La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care „se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru. Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit „acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia”.
Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare. În calitate de publicist, colaborator al publicației on-line Activenews, am exprimat și eu, în cuprinsul mai multor articole publicate, opinii critice privind activitatea unor instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul în discuție (ca Anexa 2 depun în fotocopie două dintre articolele publicate).
Am acționat cu bună credință și mi-am motivat criticile inclusiv cu argumente prezentate constant în spațiul public de către numeroși medici și alți specialiști cu largă reputație profesională. În aceste condiții, caracterizarea atitudinii mele ca fiind similară acțiunilor teroriste consituie insultă de o gravitate fără precedent din partea primului ministru, o discriminare cu totul inacceptabilă a mea pe criteriul convingerilor personale (art 2 alin 1 din OG nr 137/2000) pe o temă de un maxim interes public.
Declarațiile iresponsabile ale primului ministru constituie un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane (în înțelesul art 15 din OG nr 137/2000). Iresponsabilitatea declarațiilor primului ministru, precum și crasa lipsă de pregătire profesională a acestuia, rezultă inclusiv din asimilarea unor opinii exprimate în spatial public cu actele de terorism, astfel cum acestea sunt definite în cuprinsul Legii nr 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.
În drept
OG nr 137/2000
Reclamant,
Valerian Stan”


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns