O familie din Botoșani acuză de malpraxis: “Tratamentul COVID și o apendicită nedepistată ne-au ucis fata! Botoșaniul ne-a ucis-o!”

Socrii Alexandrei Costea, povestindu-i senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă despre calvarul fetei de 24 de ani/Glasul info

Unul dintre cazurile disperate ajunse la Iași în atenția senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă: o familie din Botoșani care aduce grave acuzații de malpraxis la adresa medicilor care au fost destul de incompetenți să “rateze” o apendicită și s-o lase netratată până la transformarea ei în peritonită și la reducerea foarte mult a șanselor de supraviețuire pentru pacientă, o fată de 24 de ani pe care o aștepta acasă o fetiță de trei ani, transmite Glasul info.

Unul dintre cazurile disperate ajunse la Iași în atenția senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă este cel al unei familii venite tocmai de la Botoșani. DA! Deși au parlamentarii lor, cei din alte județe preferă să vină la Iași, punându-și ultimele speranțe în doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă. Povestea familiei Costea este una de-a dreptul sfâșietoare. Am ascultat-o pe un hol al unei clădiri cu birouri de avocatură, discuția fiind întreruptă din când în când de către o avocată isterică, “deranjată” cel mai probabil de lipsa clienților și căzută complet sub psihoza COVID.

O familie din Botoșani acuză de malpraxis: “Tratamentul COVID și o apendicită nedepistată ne-au ucis fata! Botoșaniul ne-a ucis-o!”, Foto: Romaniatv.net

O mămică din Botoșani, Alexandra Costea, care a luptat din răsputeri pentru a rămâne în viață, pentru a-și putea revedea fetița de trei ani, ce o aștepta acasă, a avut un sfârșit tragic, fiind victima unui malpraxis, potrivit socrilor săi. Însoțită de un braț de poze, documente și dovezi ale acuzațiilor aduse personalului medical de la Botoșani, soacra fetei, îmi explică de-a fir a păr, calvarul prin care a putut trece o fată de numai 24 de ani.

Într-o poză care te zguduie, te cutremură serios, soacra fetei ne arată imaginea cu băiețelul pe care tânara Alexandra Costea îl pierduse la ceva timp după naștere. Impactul este unul sfâșietor: un trup mic de copil cu chipul transfigurat de suferință zace într-un micuț sicriu. Născut cu niște malformații, copilul nu a reușit să trăiască decât asistat de incubator preț de vreo 17 zile.

Din această experiență traumatizantă, Alexandra Costea s-a ales și cu probleme la tiroidă, iar mai apoi, prin noiembrie, și cu amigdalele inflamate. La câteva luni distanță, înainte de Crăciun, Alexandra Costea începe să simtă dureri atroce în partea dreapta jos a abdomenului. Medicii din Botoșani au suspectat că Alexandra are leucemie și au invocat nevoia de sânge, tânăra având potrivit socrilor ei grupa de sânge RHnegativ. S-a făcut apel în presa locală din Botoșani pentru a se dona sânge pentru Alexandra, și oamenii chiar au răspuns pozitiv.

Deși i-au spus Alexandrei că are o problemă “legată de hematologie”, medicii de la Botoșani au internat-o la infecțioase, ca fiind suspectă de COVID.

„Ea a plecat de acasă pe picioarele ei, conștientă, cu o singură febră de 40 și cu niște amigdalite umflate, nimic altceva. Făcându-i la Urgențe, la UPU Botoșani analizele, au ieșit analizele în sânge rele. Au internat-o suspectată de COVID. Au internat-o la etajul IV la ORL la doctorița Sauciuc, acolo au ținut-o o zi și o noapte, la care au zis că nu este de competența ei și au transferat-o la doamna doctor hematolog Dănilă, spunea că globulele albe le mâncau pe cele roșii și nu știa nimeni problema. Ei au suspectat 100% că e vorba de vreo leucemie. I s-a făcut testul COVID, la care n-a ieșit nici da, nici nu, nu a ieșit nimic clar. Testul nu i s-a mai repetat. Au tratat-o la etajul doi, la doctorița Albu, la Terapie Intensivă, stând acolo vreo 4-5 zile și începând să îi facă tratament de COVID. Ea mai rău, mai rău, mai rău. Ea a început să se învinețească și să i se umfle burta”, povestește soacra tinerei. Integral pe Glasul info.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?