SUA: Joe Biden și-ar putea încheia mandatul în curând

Joe Biden

Președintele american Joe Biden și-ar putea încheia mandatul înainte de termen afirmă tot mai multe voci din spatele ușilor închise. De foarte multe ori Biden nu a avut un discurs coerent și nu a ținut nicio conferință de presă de la preluarea mandatului. Oficialii de la Casa Albă spun că președintele se simte bine după ce și-a pierdut echilibrul în timp ce urca scările Air Force One.

Biden s-a împiedicat în timp ce urca scările avionului, s-a ridicat, după care s-a mai împiedicat o dată. S-a străduit să se ridice a doua oară, înainte de a saluta din vârful scărilor.  

„Aşa cum ştiţi, afară bate foarte tare vântul. Aproape că am căzut singură urcând treptele”, a spus purtătoarea de cuvânt în faţa reporterilor, pe drum către Atlanta. „Este bine 100%”. 

Jean-Pierre nu a precizat dacă preşedintele s-a rănit la piciorul recent fracturat. 

„Se simte minunat. Tot ce pot să spun este că se simte bine. Se pregăteşte de călătorie astăzi şi este bine”, a răspuns ea. 

Karine Jean-Pierre a repetat că preşedintele Biden se descurcă bine, întrebată dacă a fost consultat de un medic. 

Biden şi-a rupt piciorul în noiembrie, la puţin timp după ce a împlinit 78 de ani şi a câştigat Casa Albă, devenind cel mai în vârstă preşedinte american din istorie. 

În timpul campaniei din 2020, echipa sa a transmis un istoric medical care arăta că fostul vice-preşedinte este sănătos şi apt pentru preşedinţie. 

Dr. Kevin O’Connor, principalul medic care l-a îngrijit pe Biden din 2009 şi care este director executiv la The George Washington Medical Faculty Associates, a scris atunci că Biden este „un bărbat sănătos, viguros”, care „este apt să execute cu succes îndatoririle de preşedinte”. 

Biden şi-a fracturat piciorul alunecând în timp ce alerga cu câinele său Major. Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, ambii ciobăneşti germani. 

Preluare: digipres.ro


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?