28 martie este cea mai scurtă zi din an. Trecem la ora de vară!

Țara noastră trece de mâine la ora de vară – după o săptămână de la echinocțiul de primăvară, marcat la 20 martie 2021, când ziua a fost egală cu noaptea. În noaptea de 27 spre 28 martie, ora 03:00 va deveni 04:00. Prin urmare, 28 martie este cea mai scurtă zi din an, cu 23 de ore.

Ora de vară a fost introdusă la români pentru prima dată în Primul Război Mondial în anul 1917. Ora de iarnă este astăzi oficială pe glob. Ideea trecerii la ora de vară îi aparține omului de știință Benjamin Franklin, iar primul stat care a pus în practică trecerea la ora de vară a fost Germania, în 1916.

Deși Parlamentul European a votat încă din martie 2019 pentru încetarea schimbării orei în fiecare primăvară şi toamnă, totuși Consiliul Uniunii nu a ajuns însă la o poziţie comună nici după doi ani de la momentul respectiv. Mai mult, aproximativ 84% din cetăţenii UE sunt în favoarea încetării schimbării orei, care conform multor studii are un efect negativ asupra sănătăţii omului. Așa că, dragi români, aveți grijă de sănătatea d-voastră!


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns