Restricțiile de deplasare, cauzele accidentelor auto tot mai dese în Iași?

Restricțiile de deplasare, cauzele accidentelor auto tot mai dese în Iași?, Foto: © Elena Vukic, corespondent Glasul.info

Ieri seară, pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Iași s-a produs un accident între două autoturisme. Unul dintre autoturisme venea dinspre Șoseaua Națională, pe când cel de al doilea autoturism de pe Aleea Decebal, neasigurarea șoferului celui de al doilea autoturism a adus la accident, fiind nevoie de platforma după avariile produse, informează Glasul info.

La fața locului au ajuns si cei de la Poliția Rutieră. Există posibilitatea ca în ultimul timp, majoritatea șoferilor să fie mult mai grăbiți și neatenți din cauza restricțiilor impuse de guvernul României, o mare parte dintre cetățeni fiind din zone limitrofe și având job în oraș, se grăbesc spre casă cu frica de a nu fi amendați.

Mai sunt și cei care au început să încurce noile propuneri de restricții în Iași, închiderea magazinelor la orele 18:00 și circulația pe străzi după ora 20:00 doar cu declarații, ceea ce poate aduce la panică,neatenție și grabă.

Restricțiile de deplasare, cauzele accidentelor auto tot mai dese în Iași?, Foto: © Elena Vukic, corespondent Glasul.info

Viața are prioritate înaintea regulilor impuse de guvernanți, așa cum a relatat și Elena Vukic, vicepreședinte EEF-Moldova de la locul accidentului:

”Accident de mașină în intersecția din b-dul Dimitrie Cantemir, Iași! Toată lumea se grăbește undeva, dar uită că acasă cineva drag îi așteaptă! Toți sunt grăbiți, dar uită că uneori “graba strică treaba” și în foarte multe cazuri viața se duce intr-o clipă de neatenție! Pot rămâne copii fără părinți, părinți fără copii, cu suflete îndurerate o viață întreagă sau cu traume care nu mai pot avea nici o remedierea pe viață!!!! Viteza și neatenția pot distruge viața ta și a celor de lângă tine!!! Din fericire, acum a fost un accident fără persoane vătămate sau decese!!! Oameni buni, nu vă mai GRĂBIȚI, fiindcă oriunde ați plecat, veți ajunge cu siguranță, mai târziu cu câteva minute, dar vii și sănătoși!!!”, a scris pe facebook Elena Vukic.

Nota redacției: Înăsprirea restricțiilor de deplasare face ca șoferii să apese pedala de accelerație tot mai tare atunci când se simt presați de apropierea orei de aplicare a restricțiilor, ori pentru că nu au, sau au uitat să-și completeze porcăriile alea de declarații pe propria răspundere impuse prin niște măsuri absolut imbecile de către niște autorități la fel de imbecile. Asta spun unii dintre conducătorii auto implicați în accidente ușoare în ultima vreme, care recunosc că sub presiunea timpului și frica de amenzi se pierd cu firea și își pierd temporar concentrarea la volan, producând astfel accidente. Deci, după morții de prin spitale și cei care nu primesc asistență medicală din cauza haosului din sistemul de sănătate, de acum să ne așteptăm și la morți pe șosele din cauza acestor măsuri aberante de restricționare a deplasării pe timp de noapte? Cine răspunde pentru aceste victime?

Marija Vasilescu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns