Bunuri „exotice” deținute de miniștrii lui Cîțu: Barna și-a cumpărat tablou de 8.500 de euro, Năsui are apartament în Paris, iar Turcan are bijuterii de 12 mii de euro și poșetă de 15 mii de euro

PNL-USR-PLUS-UDMR

Miniștrii guvernului condus de Florin Cîțu sunt avuți, iar cert este că fiecare se remarcă printr-un bun deținut. Lista include o proprietate la Paris sau la Budapesta, o mașină de ultimă generație, obiecte de artă, bijuterii în valoare de zeci de mii de euro sau conturi foarte grase în banca, informează Ziare.com.

Averile și bunurile exotice deținute de miniștrii din guvernul Cîțu

Dan Barna

Dan Barna este vicepremier și președintele partidului USR. Potrivit declarației de avere, și-a cumpărat un tablou în valoare de 8.500 de euro în 2020. Este vorba despre un „tablou floral cu personaj feminin”, al pictorului Gheorghe Fikl, după cum notează politicianul.

Barna mai deține trei proprietăți, un apartament în București și două în Sibiu și declara venituri anuale de aproximativ 162.550 de lei din indemnizația de parlamentar, de viceprim-ministru și din chirii.

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este viceprim-ministrul României și liderul partidului UDMR. Deține tablouri în valoare de 6.000 de euro, obținute în intervalul 2006-2010, are trei terenuri în Cluj Napoca și două în Harghita și două case în Cluj și una în Harghita.

Are venituri anuale de circa 257.547 de lei, fiind vorba despre indemnizația de deputat și de salariul de la UDMR.

Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode, conduce un Mercedes Benz fabricat în 2016, obținut prin cumpărare. Veniturile sale anuale sunt de circa 170.957 de lei că ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și că ministru al Afacerilor Interne (fiind vorba despre anul fiscal 2020, an în care a fost la șefia a două ministere consecutiv).

Claudiu Năsui

Claudiu Năsui este ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Are un apartament în Paris, Franța, cumpărat în 2007. În plus, conduce un Mercedes fabricat în 2016. Are în banca 18.601 lei, 46.285 de euro și 9.584 de dolari.

Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, se remarcă prin terenurile și casele pe care le deține. Mai exact, are nu mai puțîn de 16 terenuri agricole, forestiere și intravilane în Mehedinți, dar și două case și un apartament în Mehedinți și un apartament în București.

Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, are o colecție impresionantă de bijuterii, care valorează 12.000 de euro. Turcan nu menționează intervalul în care le-a dobândit, completând cu „în timp”. Raluca Turcan s-a afișat în public cu o geacă de 1600 de euro și o poșetă de 15 mii de euro.

Bogdan Gheorghiu

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, are ceasuri de 8.000 de euro, bijuterii de 5.000 de euro și obiecte de artă de 30.000 de euro, dobândite începând cu anul 1990, după cum notează în declarația de avere.

Are aproximativ 80.000 de euro în banca și conduce un Mercedes Benz fabricat în 2011.

Eduard Novak

Carol-Eduard Novak este ministrul Tineretului și Sportului și declara patru apartamente, dintre care unul în Budapesta, cumpărat în 2018, celelalte fiind în Miercurea Ciuc. În plus, deține șapte terenuri agricole, forestiere, intravilane sau extravilane, dobândite în intervalul 1996-2016.

Preluare: Ziare.com


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns