Marşul pentru viaţă s-a desfăşurat online. Cine a fost invitatul special?

Foto credit: Captură video Trinitas TV

A unsprezecea ediţie a „Marşului pentru viaţă” a fost organizată sâmbătă, în mediul online. Evenimentul a avut ca temă motto-ul „Uniți pentru viață”, informează Basilica.

În cadrul transmisiunii, urmăritorii au putut asculta mesajele organizatorilor şi ale invitaţilor şi au auzit mărturii despre criza de sarcină. Invitatul special al ediţiei de anul acesta a fost  Charlotte Pence, fiica fostului Vicepreședinte al SUA, Mike Pence, şi o voce importantă a mişcării pro-viaţă din Statele Unite ale Americii.

„Este necesar să vorbim pentru cei care nu se pot exprima, deoarece copiii nenăscuți nu pot vorbi pentru ei înșiși. Dar să facem aceasta cu bunătate. Pentru mine este foarte încurajator să știu că sunt oameni ca voi în toată lumea, care fac în fiecare zi asta. Nu uitați că ceea ce faceți este important. Poate că aveți doar o voce, dar aceasta se aude foarte-foarte tare și se adaugă la toate celelalte voci. Știu că uneori vă simțiți singuri, dar sper că evenimente precum Marșul pentru viață vă amintesc că există atât de mulți oameni care vă susțin și care și ei se luptă pentru drepturile copiilor nenăscuți alături de voi!”, a spus Charlotte Pence.

Președintele Asociației Moldova pentru viață, Nadejdei Usatîi, a vorbit despre povestea ei de viaţă.

„Pe 16 septembrie 1987, mama urma să meargă la doctor pentru a scăpa de rodul pântecelui, adică de mine, însă dimineața a aflat că a murit bunica Parascheva și că trebuie să meargă în satul ei de baștină împreună cu tatăl și cei doi frați. Au stat acolo câteva săptămâni, ,,S-a încăpățânat” Dumnezeu, zic eu, s-a răzvrătit natura, și n-au izbutit să se întoarcă în sat pentru avort… iar eu stăteam cuminte în locașul cald al mamei. Timp de nouă luni am ascultat cea mai măreață simfonie din lume: inima mamei”, a spus Nadejdei Usatîi.

Marșul pentru viață 2021 a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Adelina Militaru, preşedintele Asociației Studenți pentru viață, a îndemnat la sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Să vă deschideți inimile față de femeile care trec printr-o astfel de criză, să le înțelegeți drama și să le fiți alături. Haideți ca în memoria surorilor, fraților și rudelor noastre care au murit prin avort să ne unim pentru viață și să-i ajutăm pe cei mai mici, care nu se pot apăra singuri, să trăiască. Acesta este îndemnul meu la Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”: să luptăm pentru viață!

Alexandra Nadane, Președintele Asociației România pentru viață, a explicat că femeia aflată în criză de sarcină are nevoie de sprijin şi după ce naşte.

„Va avea ea o micro-comunitate care să o sprijine? Se va găsi un grup de oameni care să recunoască în copilul născut, a cărui viață era să se piardă cu câteva luni în urmă – să recunoască în el un mare dar de la Dumnezeu, un mare dar nu doar pentru mamă, ci pentru lumea întreagă? Căci mama și copilul vor avea în continuare nevoie de o femeie curajoasă, de un bărbat curajos, de o prietenă curajoasă, de un membru al familiei curajos, de un doctor curajos, de un preot curajos – fiecare să zică „te sprijin cu asta””.

Evenimentul a fost prezentat de Cristina Teleanu și s-a încheiat prin concertul „Live for Life” susținut de Iustina Irimia-Cenușă, Ioana Picoș și Maria Coman.

Marşul pentru viaţă a fost transmis live pe paginile de Facebook Trinitas TVAgenția de Știri Basilica și Marșul pentru viață România și Republica Moldova.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns