Asociația de la Hârja a oferit trusouri mamelor internate în maternitățile din Eparhia Romanului

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a oferit marți trusouri mamelor internate în maternitățile din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, informează Basilica.

Reprezentanții asociației amintite au oferit daruri atât pentru copii, cât și pentru mame. Dacă mamele au primit flori, bebelușii au primit produse necesare îngrijirii în primele luni de viață.

Au fost vizitate secțiile de Neonatologie din spitalele oraşelor Oneşti, Bacău, Moineşti, Roman şi Podu Turcului, în parteneriat cu TZMO Romania.

Personalul medical a receptat cu mult entuziasm inițiativa Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

„Felicităm cadrele medicale și de îngrijire pentru munca depusă în fiecare zi de a asista la aceste clipe atât de importante din viaţa unui creştin adevărat”.

„Ne bucurăm că această lună, dedicată mamelor şi copiilor, s-a încheiat în acest mod, în plină primăvară, când toată natura reînvie, iar o dată cu ea, se naşte o nouă speranţă cu fiecare prunc născut”, a declarat părintele Ilarion Mâță, directorul așezământului de la Hârja.

Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”

A fost înfiinţată în 11 iunie 2012 şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul a doisprezece centre sociale, dintre care trei sunt acreditate și licențiate: Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice; Serviciul de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice; Centrul de zi pentru copii „Sf. Dionisie Exiguul”, acreditate pentru asigurarea îngrijirilor psiho-socio-medicale, de recuperare și de petrecere a timpului liber.

La aceste servicii licențiate se adaugă nouă centre de zi pentru copii și tineri, dezvoltate în parteneriat cu instituțiile de învățământ din zonele limitrofe cu scopul diversificării activităților de petrecere a timpului liber, realizării schimbului intergenerațional și susținerii copiilor din medii defavorizate și cu potențial intelectual, transmite aceiași sursă.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns