PNL-USR-UDMR-PSD: Scoși în afara legii. VREM REFERENDUM PENTRU SCOATEREA ACESTOR PARTIDE ÎN AFARA LEGII ȘI ANCHETARE PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE NAȚIONALĂ

Foto: youtube

Partidele politice tradiționale, cele construite de sistem după 1989, sunt disperate. Este supărare mare în PSD, PNL și USR deoarece singurul partid politic care crește vertiginos în sondajele de opinie este AUR, transmite 60m.ro.

Românii s-au radicalizat și vor o altfel de politică, iar Alianța pentru Unirea Românilor poate să o ofere. Parlamentarii AUR se comportă precum niște pompieri, fug dintr-o parte în alte ca să stingă incendiile aprinse de o guvernare iresponsabilă.

Pe 6 decembrie mulți „profesioniști” în ale politicienii s-au grăbit să anunțe destrămarea AUR în doar câteva luni, dar partidul pare mai unit decât oricând. Mai mult decât atât, elementele care nu corespundeau au fost date afară.

La momentul de față panica este mare, inclusiv la Cotroceni, acolo unde președintele își vede poziția post-președinție amenințată de o nouă putere politică ce rade totul pe scena politică.

AUR face tot ceea ce alte partide politice nu au făcut timp de 31 de ani: se ține de cuvânt.

Sondajele nu vor să spună adevărul și dau partidul la 15%, dar aceleași institute în campania electorală nici nu știau că există acest partid. În realitate AUR este deja la 20% din intențiile de vot iar USR s-a prăbușit sub 10%. Situația este una dramatică pentru guvern care pierde rapid din încrederea electoratului pe măsură ce nu a luat nici o măsură reală privind relansarea economică. Sunt doar vorbe, realitatea este că orice investiție publică a fost oprită.

Împotriva partidului AUR se tot aprind tot felul de petarde dar care urcă și mai sus formațiunea politică. Românii se conving că acest partid nu este parte a sistemului datorită modului dramatic în care PSD, PNL și USR, împreună cu presa cumpărată, aruncă cu tot felul de minciuni asupra AUR.

Dacă se ține acest ritm, în 2021 AUR va deveni primul partid politic din România, cu o agendă patriotică total diferită de a celorlalte partide și asta începe să deranjeze cercurile internaționale care la moment dictează în România.

Senatorul PNL, Alexandru Muraru, fratele viitorului ambasador al României în SUA și actual consilier al președintelui Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă partidul AUR ar putea fi scos în afara legii.

„Spre exemplu, vizitele pe care ei le fac pe la ministere arată ca o intimidare la adresa membrilor cabinetului și, din păcate, câțiva miniștri au cedat. Pot înțelege nevoia de dialog, pot înțelege obsesia omului politic pentru a căuta apreciere și voturi, dar nu cu cei care alimentează apoi un tip de fanatism și de torpilare a instituțiilor statului.
Cei de la AUR se legitimează tocmai prin aceste acțiuni, unde vor să pară frecventabili, să se facă utili, se erijează în negociatori, purtători de mesaje ai unor categorii pe care ei le numesc „nereprezentate” sau excluse de la dialog, vor să întrețină un soi de adormire a conștiinței pentru a da ulterior alte lovituri la adresa democrației.
Când pandemia va trece, mă tem că va veni și momentul în care ei vor face o alianță parlamentară cu PSD.
Ei știu să sunt pasibili de scoatere în afara legii, dar e nevoie de un pact național, parlamentar, împotriva extremismului, un angajament de izolare a lor în Parlament” a  sps Muraru.

Fratele consilierului președintelui Klaus Iohannis a spus că senatorul AUR, Sorin Lavric, este pasibil de închisoare pentru declarațiile din Parlament. Muraru a anunțat că știe că se va porni o acțiune în acest sens.El a acuzat AUR că „a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului”, fără să dea exemple în acest sens.

Sorin Lavric a vorbit în Parlament despre Mircea Vulcănescu, Mitropolitul Visarion Puiu sau monahul Nicolae Steinhardt.

„Este o încălcare flagrantă a legislației în vigoare, care interzice, sub sancțiunea pedepselor cu închisoarea, promovarea unor asemenea personaje macabre(…) În mod clar, ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formațiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public și a reluat o amplă operațiune sistematică de punere în discuție a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului.

Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90! Au existat o înlănțuire și mesaje cu caracter negaționist și antisemit de la tribuna Parlamentului și acest tip de acțiuni au încurajat în societate acțiuni antisemite.

Este în mod clar o relație de tip cauză-efect când membri ai Parlamentului, ostentativ, violând legislația în vigoare, fac apologia și, ei provoacă o hemoragie a cadrului normativ și sparg o barieră.

Mai mult, juridic vorbind există evident limite ale imunității declarațiilor politice și instanțele de judecată au motivat aceste aspecte în diverse spețe, când membri ai Parlamentului au depășit cadrul constituțional sau legal. Este cazul senatorului invocat de dvs care are deja la activ câteva așa-zis declarații politice de elogiere a unor persoane condamnate de la tribuna Parlamentului, este un glorificator recunoscut al legionarilor, un homofob cu state vechi, naționalist șovin, are toate ingredientele unui ideolog extremist.
În opinia mea, este deja sub incidența legii 217/215, pasibil de închisoare până la trei ani și știu că se va porni o acțiune în acest sens(s.n.). Ceea ce a făcut cere un răspuns judiciar ferm, puternic” mai spune deputatul.

Senatorul Sorin Lavric a reacționat după ce deputatul PNL, Alexandru Muraru, a afirmat într-un interviu că parlamentarul ar putea ajunge la închisoare după declarațiile sale, iar partidul AUR ar putea fi scos în afara legii.

„Ambiția de a parveni i-a distrus conștiință națională, el nu mai este al acestui popor, a ales să facă jocul lui Silviu Vexler și Alexandru Florian. Omul acesta este un mediocru previzibil, uitați-vă cum vorbește, îi este imposibil să fie personal. Omul acesta este o marionetă, marioneta este un profil psihologic care se trădează prin faptul ca vorbește slugarnic, uleios și totuși amenințător”, a declarat senatorul Sorin Lavric, luni, la Antena 3, scrie știripesurse.

În replică, George Simion a postat două întrebări pe facebook: „Noi să fim scoși în afara legii sau ei pentru jaful din ultimii 31 de ani? Noi suntem naziștii sau ei?”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns