Pelerinajul la Sf. Calinic de la Cernica a fost interzis! Poliția și Jandarmeria a blocat intrarea în Mănăstirea Cernica începând de aseară!

Foto: Lumina

Echipaje și mașini ale Jandarmeriei și Poliției Române au oprit credincioșii care doreau să intre la Mănăstirea Cernica, în jurul orelor 18:00, sâmbătă 10 aprilie. Conform martorilor oculari, care au contactat redacția R3media, forțele de ordine nu au dat nicio explicație pentru interzicerea accesului oamenilor în Mănăstire, răspunzând doar că „Doar se iese, nu se mai intră” și „Așa s-a decis”.

Pelerinajul la moaștele Sf. Calinic nu este considerat motiv întemeiat de către oamenii legii, așa că persoanele respective sunt întoarse din drum.

Prefectura Ilfov a anunțat vineri, 10 aprilie, măsuri de verificare a respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală în localitățile aflate în carantină, printre care și Cernica.

„Am încercat să le explic că mai sunt două ore până la ora 20:00, dar n-aveai cu cine, vorbeai la pereți”, ne-a declarat Adrian Florescu, cel care ne-a trimis fotografia și mărturia.

Duminică, 11 aprilie, este ziua de prăznuire a Sfântului Calinic, iar cu siguranță, oamenii au venit la Mănăstirea Cernica pentru a se închina moaștelor sfântului, informează aceiași sursă.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?